Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam80
Toplam Ziyaret784928
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mut Zeytinyağıyla Atağa Kalkıyor

            Akdeniz bölgesinde en çok zeytin ağacına sahip olan Mersin'in Mut ilçesi, ürettiği zeytinyağının tanıtımını yaparak bu alanda pazar payını artırmak istiyor Kaymakam Şahin: "Amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazarda göstererek hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sağlamak"

            Akdeniz bölgesinde en çok zeytin ağacının bulunduğu Mersin'in Mut ilçesi, ürettiği zeytinyağının tanıtımını yaparak bu alanda pazar payını artırmayı hedefliyor.

            Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede zeytin yetiştiriciliğinin çok köklü bir tarihi olduğunu belirterek, Haydar köyünde, anıt ağaç olarak tescillenen bin 300 yıllık zeytin ağacının varlığının da bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

            İlçede zeytincilik konusunda son yıllarda yoğun bir çalışma yapıldığını ve bunun karşılığını almaya başladıklarını anlatan Şahin, şu an 10 milyon 500 ağaçla Akdeniz bölgesinde en çok zeytin ağacına sahip olduklarını bildirdi.

            Bu ağaçlardan yıllık 160 bin ton zeytin hasat edildiğini dile getiren Şahin, ürünlerin yaklaşık 25 bin tonundan da yağ çıkartıldığını belirtti. Şahin, ilçedeki üreticilerin en iyi ürünü alma konusunda oldukça bilinçli hareket ettiklerini vurgulayarak, zeytinyağının da hiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretildiğini kaydetti.

            Başlattıkları  "Mut Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Projesi" ile yurt içi piyasada daha etkin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine girdiklerini ifade eden Şahin, "Kimyasal madde kullanmadan organik üretim yapılan zeytinyağını kaymakamlık olarak tescil ettirdik. Tescillenen bu zeytinyağına da ilçemizin simgesi olan Alahan Manastırı'ndan esinlenerek Alahan ismini verdik" dedi.

            Şahin, uzun süren hazırlık döneminin ardından markalaşarak önemli bir yol kat ettiklerinin altını çizerek, "Biz ilçedeki üreticilere yol gösterici olmak için bunu yaptık. İlçede çok kaliteli zeytinyağı üretiliyor ancak markalaşma olmadığı için tanıtımında sıkıntı yaşanıyor. Biz bu eksikliği gidermek istedik. Bu çabalarımızın ardından ilçede markalaşma çalışmaları da arttı. Amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazarda göstererek hem bölgemize hem de ülkemize katma değer sağlamak" diye konuştu.

            Zeytinyağının kalitesi nedeniyle diğer bölgelerdeki bazı üreticiler tarafından da tercih edildiğini anlatan Şahin, şöyle devam etti:" Ege ve Marmara bölgelerindeki sana Mut zeytinyağını kendi bölgelerinin ürünleriyle harman yaparak ürünlerinin kalitesini arttırıyorlar. Mut zeytinyağını kendi ürünlerinde hem asit düşürücü hem de aroma verici olarak kullanıyorlar. Bu da Mut zeytin ve zeytinyağının kalitesinin göstergesidir. Biz de artık bu tanıtımı daha etkin yaparak ve markalaşarak Mut zeytinini layık olduğu düzeye getirmek istiyoruz. Şu an bölgemizde 15 el değmeden yağ üreten tesisimiz, 10 da sofralık zeytin tesisimiz var. 3 ulusal markamız da yakında pazara giriyor. Mut'un yüzde 90'ı zeytincilikle geçiniyor."



918 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın