Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam185
Toplam Ziyaret785033
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan Kocamaz: "Festivallere Destek Vereceğiz”

            Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediyelerinin düzenledikleri etkinliklere destek verme kararı aldıklarını belirterek, bu desteği hiçbir ayrım yapmadan sürdüreceklerini söyledi.

            Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediyelerinin düzenledikleri etkinliklere destek verme kararı aldıklarını belirterek, bu desteği hiçbir ayrım yapmadan sürdüreceklerini söyledi.

            Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Kocamaz, Silifke Belediyesi tarafından 23-26 Haziran tarihleri arasında bu yıl 41.'si düzenlenen 'Uluslararası Silifke Kültür Festivali'ne katıldı. Festivalin açılışında bir konuşma yapan Kocamaz, festivalin Silifke'nin tanıtımında çok büyük rol oynadığını dile getirdi. Kocamaz, "Bir şeyin başlaması değil, zaman süreci içerisinde kesintisiz olarak sürdürülebilirliği çok önem taşıyor. Bu yıl 41.'si düzenlenen ve 'Yörük Şöleni' adı altında gerçekleştirilen bu etkinlik, Silifkemizin tanıtımında ve fark edilmesinde çok büyük rol oynamıştır. Bu etkinlik devam ettiği sürece Silifke'nin değişimine ve gelişimine katkı sağlayacaktır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyelerimizin düzenlemiş olduğu bu tür etkinliklere destek verme kararı aldık. Bunu inşallah görevde olduğumuz süre içerisinde istisnasız, hiçbir ayrım yapmadan sürdüreceğiz" dedi.

            Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerin her türlü eksiğinin, ihtiyacının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını vurgulayan Kocamaz, "Şunu herkesin özellikle bilmesini istiyorum ki, bütünşehir yasasından dolayı ilçe belediyelerinin gelirlerinin azalması, hiçbir zaman ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızı ve belediyelerimizi endişeye sevk etmemelidir. İller Bankası'ndan hangi ilçenin payından Büyükşehir'e ne geldiyse onları ayrı ayrı hesaplarda tutarak o ilçelere harcayacağız. Böylece ilçelerin geride kalmasının inşallah önüne geçmiş olacağız. Bunların dışında, Büyükşehir'in yetkileri ve kaynaklarını da bütün ilçelere nüfus bazında eşit şekilde dağıtmanın, hizmet üretmenin gayreti içerisinde olacağız. Yeni yasayla sadece merkez değil, kapanan bütün beldeler ve köyler mahalle statüsüne dönüştüğü için hizmetlerimizden onlar da faydalanacaklar" diye konuştu.

            Özellikle bu yıl sivrisinekle ilgili şikayetlerin çok olduğunu kaydeden Kocamaz, "Sivrisinekle mücadelenin Aralık ayının ortasından itibaren, yani larva döneminde başlaması gerekirdi. 30 Mart'ta göreve geldiğimiz için bu yıl sıkıntı maalesef yaşandı, ancak önümüzdeki yıllarda bu konuda şikayetlere maruz kalınmayacağını şimdiden hepinize belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.



637 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın