Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam192
Toplam Ziyaret786677
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Belediye Başkanı Yılmaz Basınla Mensuplarıyla Buluştu

 Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bayram öncesinde düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 Başkan Nebi Yılmaz, Belediyeciliği bilmeme rağmen şu 3 ay zarfında belediyeciliği tamamıyla öğrenmek, işleyişi nasıl çalıştığını anlamak ve yaşamsal hayattaki sorunlara cevap vermek için 3 aydır mücadele vermeye devam ediyoruz diyen başkan Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti, “Bir buçuk ay hoş beşten dolayı kafa kaldıramadık. Kalan 1 buçuk ayda önce kurumun içerisindeki temel taşlarla mücadele etti,  sonra belediyecilik anlayışımızı değiştirmek için mücadele verdik. Kurumsal anlayışla 2 önemli konunun üzerinde çizerek duruyoruz. Birincisi mali disiplini mutlaka tavizsiz sağlayacağız ikincisi belediyenin imajını mutlaka düzelteceğiz bu 2 konuda hiç kimseye taviz vermeyeceğiz.” dedi   
  Yılların vermiş olduğu bir hantal yapıyı kendi anlayışımıza dönüştürmek kısa sürede olmuyor diyen Yılmaz; “Yüzlerce sorun var bunların bazılarını düzeltiyor bazılarını zamana bırakıyoruz bazılarını da yarım olarak düzeltiyoruz bu şartlarda hizmet ediyoruz diyen Yılmaz, öncelikle belediyenin borç listesini ve kimlere borcu olduğunu çıkardık ama hala bilmediğimiz borçlar çıkıyor zamanla bilmeyip de sonradan önümüze gelecek olan ve kayıtta olmayan borçlarla birlikte eski borç 30 milyonu aşacak gibi görünüyor.” dedi.
 En önemlisi ramazan ayı içerisinde iftar yemeğini kaldırdık çorba evini kapattık diyen Yılmaz,  bunun yerine ihtiyacı olan vatandaşlara belediyeden verdiğimiz fişle istediği lokantada yemeğini yemek istediği fırın ve markette ekmeğini alma kolaylığı sağladık. dedi.
 İhtiyacı olan 1700 aileye yardım paketi verdiklerini söyleyen Yılmaz, 600 civarında yardım paketini Mersin Büyükşehir Belediyesi gönderdi 1100 civarındada Mut Belediyesi olmak üzere toplam 1700 ihtiyaçlıya 70 lira tutarında yardım gıda paketi verdik diyen Yılmaz;  “Çevre ilçelere göre en pahalı yardım paketini biz verdik. Yardımları kuyruk yaparak veya depolarda dağıtmadık. Bize verilen isimleri araştırıp ihtiyacı olanların evine teslim edip evrak imzalatarak teslim ettik.” dedi.
 Hizmete devam ettiklerini söyleyen Yılmaz, mahallelerin içme suyu ve sulama kanal borusu olmak üzere toplam 30 bin metre uzunluğunda boru döşemesi bitti. Belediyede şu an büyük yatırımlar hariç hizmet alanında aksama yok dedi.
 Borçlar içerisinde tuhafına giden bir konu olduğunu belirten Yılmaz, “İnanın söylemesine bile utanıyorum geçen yıl vatandaşa yedirilen kandil simit parasını bu yıl ben ödüyorum. İnsan başka yere borç eder ödemez sonra faiziyle öder, kadir gecesindeki simidi 1 yıl neden ödemedin bu nasıl hayır işleme. Ben buna insanlık dışı bir şey diyorum.” dedi.

633 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın