Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam158
Toplam Ziyaret785893
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Seçimi Değil Denizi Tercih Ettiler

Silifke'ye bağlı turistik Atakent Mahallesinde yüzde 80 doluluk oranı yaşanırken Cumhurbaşkanlığı seçimi için tatilciler oy kullanmayarak tatillerine devam ettiler.

 Atakentli esnaf turizm sezonuna endekslenmiş durumda. Atakent'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin rezervasyonlara etki yapmadığı iptal veya erteleme yaşanmadığı belirtilirken, Eylül sonuna kadar süren yoğun bir talebin olduğu kaydedildi. Şu anda görünen tabloya göre seçimlerde oy kullanmayan vatandaş sayısı çok fazla gözükürken, sahilde bazı vatandaşlar kitap okuyup güneşlenmenin keyfini çıkarırken, bazıları da denize girip serinliyor. Küçük çocuklar kumda oynamanın keyfini yaşarken, sahilde Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanının gözükmediği görülüyor
 Turizm rehberi Musa Katarcı Atakent'te yüzde 80 doluluk oranı olduğunu belirterek, “Etrafımızda büyük bir yoğunluk var. Günü birlikçi tatilci oyunu kullanıp geldi. Şu an yüzde 80 doluluk oranı var. Bayram sonrası iki buçuk milyon turist tatile geldi. Türkiye'nin değişik yerlerde tatil yapıyor. Hiç kimse tatilde keyfini bozmak istemiyor. İçel, Adana, Gaziantep, Konya gibi büyükşehirlerden tatile geldiler. Çocukları ile denize girip tatilin keyfini çıkarıyorlar” dedi.
 Atakant esnafından Mustafa Doğan ise “Bugün 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ancak sahile baktığımız zaman hiç de seçim havasına benzer bir durum yok. Ben bir vatandaş olarak vatandaşın artık yaz aylarında seçim için oy kullanmak istemediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Çünkü üç beş günlük bir tatili var. Onu da bu seçimde heba etmek istemiyor. Bence bu seçim işlerinin son bahara alınması gerekir” diye konuştu
 Efes Otel Müdürü Ömer Uyar, Atakent'in seçim nedeniyle hiç etkilenmediğini belirterek, “Atakent'te turizm seçim nedeniyle hiç etkilenmedi. İç Anadolu'dan Atakent'e gelmek isteyenler vardı, onlar için yer bulamadık hatta. Ağustos ayının sonuna kadar Atakent dolu. Atakent'te yazlığı olanların ve oylarını burada kullanmak isteyenler Nüfus Müdürlüğü'nde gerekli işlemleri yaptırdı. Bunlarda az sayılacak bir oranda kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle Atakent etkilenmedi. Eylül ayının 15'ine kadar Atakent'te doluluk işletmecileri memnun edecek dolulukta. Ağustos ayında da kalacak yer yok” şeklinde konuştu.(sondakika.com)



699 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın