Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam710
Toplam Ziyaret772649
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mersin Ormanları Havadan Görüntülendi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Gözükara, Mersin ormanlarında yapılan çalışmaları hem havadan hem karadan denetledi.

 Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Mersin ormanlarında yapılan çalışmaları hem havadan hem karadan denetledi. Yapılan çalışmaların havadan görüntüleri alındı.
 Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Müdür Yardımcısı Gözükara, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü sahalarında incelemelerde bulunarak, Ağaçlandırma, Rehabilitasyon ve ÇEM Genel Müdürlüğü çalışmalarını denetledi. Gözükara'ya, helikopter ve karadan yaptığı denetimlerde Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca da eşlik etti. Erdemli, Mut, Silifke ve Gülnar İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma, Rehabilitasyon, YARDOP ve Yanık Saha Ağaçlandırma sahalarını kapsayan geniş bir alanın taraması ve değerlendirmesi, gidilen yerlerdeki işletme müdürlükleri teknik personelinin katılımları ile gerçekleştirildi.
 Gözükara, özellikle yüksek rakımlardaki sedir rehabilitasyon sahalarındaki yapılan toprak işleme, dikim ve çimlenmelerle 2007-2008 yıllarında Gülnar'da meydana gelen büyük orman yangını sahalarındaki çalışmaları ve son durumlarını yerinde inceledi. Helikopterle yapılan uçuşla da işletme müdürlüğü sahalarındaki yapılan çalışmaların havadan görüntüleri alındı. (haberler.com)



569 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın