Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam373
Toplam Ziyaret779001
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İşyeri Bildirgeleri Artık E-sigorta Kanalıyla Gönderilebilecek

 Sosyal Güvenlik Kurumu Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak, SGK'nın vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak ve sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla elektronik uygulamalara önem verdiğini ifade ederek, "Sosyal güvenlik merkezine verilmekte olan iş yeri bildirgeleri bundan böyle isteğe bağlı olarak Türkiye genelinde elektronik ortamda gönderilebilecektir" dedi.
 Konuyla ilgili açıklama yapan Müdür Gülpak, "Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak ve sunulan hizmet kalitesini artırmak amacıyla elektronik uygulamalara önem vermektedir. Hayata geçirilen yeni uygulamalarla birlikte vatandaşlarımız, elektronik ortam üzerinden birçok iş ve işlemini gerçekleştirebilmektedir. Değişim ve dönüşüm geçiren sosyal güvenlik sistemimiz bilgi işlemin tüm olanaklarından faydalanmaktadır. Son 10 yıllık gelişmeler ele alındığında, Kurumumuzun elektronik ortamda sağladığı hizmetlerde önemli mesafeler kaydettiği görülecektir. E-bildirge uygulaması ile başlayan bu süreçte son olarak uygulamaya konulan iki yeni hizmeti kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 Elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemlere bir yenisinin daha eklendiğini belirten Gülpak, "İşveren işlemlerinin kolaylaştırılması ve işlemlerin elektronik ortama taşınması amacıyla ilk defa sigortalı çalıştırmaya başlayan işverenlerimizce halen kağıt ortamında ilgili sosyal güvenlik merkezine verilmekte olan işyeri bildirgeleri bundan böyle isteğe bağlı olarak Türkiye genelinde elektronik ortamda gönderilebilecektir. İşyeri bildirgelerinin kurumumuza e-sigorta kanalıyla gönderilebilmesi için öncelikle bildirgeyi düzenleyecek kişiye ilişkin T.C. kimlik no, nüfusa kayıtlı olduğu il, cilt no ve doğum yılı bilgilerinin sisteme girilmesi gerekmektedir. Bildirgeyi düzenleyecek olan kişiye ilişkin bilgilerin sisteme girilmesinin ardından, gerçek kişi, kamu tüzel kişisi, özel hukuk tüzel kişisi, adi ortaklık, apartman yöneticiliği olarak beş farklı kategoride işyeri bildirgesi düzenlenebilecektir. İşyeri bildirgelerinin düzenlenmesi sırasında, gerçek kişi işverenlerin T.C. kimlik numarasının, tüzel kişi işverenlerin ise vergi kimlik numarasının sisteme girilmesi zorunludur. İşyeri bildirgesinin elektronik ortamda düzenlenmesinin ardından ilgili sosyal güvenlik merkezine yine elektronik ortamda intikal ettirilecektir. Ancak tescil edilecek işyeri için Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 29. maddesinde belirtilen belgelerle birlikte 7 gün içinde yine ilgili sosyal güvenlik merkezine müracaat edilmesi gerekmektedir. İlgili sosyal güvenlik merkezince gerekli kontroller yapıldıktan sonra işyeri tescil işlemleri tamamlanacaktır" dedi.

664 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın