Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam492
Toplam Ziyaret782244
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP'nin 91. Kuruluş Yıldönümü İlçemizde de Kutlandı

  CHP Mut İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 91. kuruluş yıldönümü kutlama programı ilçemiz Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu'nda bulunup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda CHP Mut İlçe Başkanı Saydam CHP'nin 91. Kuruluş Yıldönümü ile ilgili konuşma yaptı. Saydam yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi;
 Değerli Mutlular, değerli Atatürkçüler, değerli Cumhuriyet Halk Partililer, bugün 9 Eylül. Şu anda partimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu güzel ve özel gün hepimize kutlu ve mutlu olsun.
9 Eylül, Türk tarihinde çok önemli bir gündür. Sevgili Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, emperyalistlerin destek, yardım ve kışkırtmasıyla Yunanlıların işgaline uğramış olan vatan topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı Türk Kurtuluş Savaşı, 9 Eylül 1922'de son düşman askerinin İzmir'den denize döküldüğü ve vatanımızın işgalden kurtarıldığı gündür.
 Bu önemli günden 1 yıl sonra, eşsiz insan, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 9 Eylül 1923 günü Cumhuriyet Halk Partisi'nin çekirdeği olan ve Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Derneklerini birleştirerek “Halk Fırkası”nı kurmuştu ve ilk genel başkanlığını üstlenmişti. “Halk Fırkası” adıyla kurulan partinin adının başına 1924'te “Cumhuriyet” sözcüğü eklenmiş, 1935'teki 4. Kurultay'da da bugünkü “Cumhuriyet Halk Partisi” adı benimsenmiştir.
 1923'ten 1950'ye kadar tek başına iktidarda bulunan CHP döneminde bütün, dünya çeşitli zamanlarda çok büyük ve derin sıkıntılar, kaos ve kargaşa süreçleri yaşamıştı. Bunların en önemlilerinden birisi 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı'dır. Söz konusu bunalım dünyayı kasıp kavururken, gelişmiş ülkelerde bile yatırımlar durmuş ve milyonlarca insan işsiz kalmışken, açlık ve yoksulluk kol gezerken, dünya ekonomisi küçülürken Türkiye CHP iktidarında, Birinci Cumhurbaşkanımız, değerli, dirayetli, saygın, seçkin ve uzak görüşlülüğü ile geleceği çok iyi gören sevgili Atatürk sayesinde kalkınmasını sürdürmüş, yeni sanayi alanları ve kuruluşları hizmete girmiş ve buna bütün dünya “Türk Mucizesi” adını vermişti.
 Sevgili Atatürk'ün 1938'de aramızdan ayrılmasıyla Cumhurbaşkanı seçilen ve CHP'nin başına geçen ikinci Genel Başkanımız İsmet İnönü'nün önderliği döneminde ve CHP iktidarında İkinci Dünya Savaşı çıkmış, dünyanın her tarafı ateş altında kalmış, milyonlarca insan canını kaybetmiş, ama yine ülkemiz,
 İkinci Cumhur-başkanımız ve CHP'nin İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün dehası, diplomatik başarıları sayesinde o savaştan da kurtulmuş, bir tek vatandaşımızın burnu bile kanamamıştı.
 Devletimizin bu iki Cumhurbaşkanı ve partimizin bu iki genel başkanı değerli devlet adamlarımıza bugün bazı haddini bilmezler “İki Ayyaş” deme nankörlüğünü gösteriyorlar. Bu durumu şiddetle protesto ediyor ve o kişileri şiddetle kınıyorum.
 Dünya siyaset tarihine bakın, Cumhuriyet Halk Partisi gibi devlet kuran, ülkesine aydınlanmayı getiren, bilimi hâkim kılan, ülkesini çok büyük karışıklıklardan ve dünya bunalımlarından kurtaran kaç parti vardır. 91 yıldır varız ve ülkemiz için hep var olacağız.
 Cumhuriyet Halk Partisi, sevgili Atatürk'ün ışıklı ve aydınlık yolundan sapmadan, onun koyduğu ilkeler doğrultusunda, değişen dünya koşullarını da çok iyi özümseyerek yoluna bıkmadan, usanmadan devam edecektir.
 Cumhuriyet Halk Partisi'nin 91. Kuruluş yıldönümü hepimize kutlu olsun. Nice büyük başarılara diyor ve hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.
Mehmet Saydam
CHP Mut İlçe Başkanı

740 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın