Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam44
Toplam Ziyaret781796
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi Hizmete Girdi

 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının pazartesi günü başlamasıyla birlikte, ilçemiz yeni bir okula daha kavuştu. Hayırsever işadamı Osman Nuri Yalman tarafından arsası bağışlanan ve ismi okula verilen Anadolu Lisesi hizmete açıldı.
 Yazalanı Mahallesinde eğitim öğretime başlayan Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi için, pazartesi günü açılış töreni düzenlendi. Törene; İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, protokol üyeleri, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.
 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Başarılı bir eğitim öğretim yılı geçireceklerine inandıklarını ifade eden Gergin; “Başöğretmen Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkabilmek, dünya devletleri arasında saygın bir yere sahip olabilmek ancak eğitimle mümkündür. Bu nedenle 21. Yüzyılın becerilerine sahip bireyler yetiştirmek eğitimdeki temel hedeflerimiz arasındadır.” dedi. Konuşmasında meslektaşlarına, velilere ve öğrencilere eğitimin öneminden bahseden Gergin, okulların a0çıldığı bu ilk günde ilçeye yeni bir okul kazandırmanın sevinicini yaşadıklarını kaydetti. Gergin son olarak, arsa bağışında bulunarak eğitime katkı sağlayan Osman Nuri Yalman'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek; okulun ve yeni eğitim öğretim yılının ilçeye ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.
 Törende, arsa bağışı yaparak ilçemize yeni bir eğitim kurumu açılmasını sağlayan Hayırsever İşadamı Osman Nuri Yalman'a plaket verildi. Yalman plaketini, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin'in elinden aldı. Kaymakam Şahin burada yaptığı konuşmada, okulun ilçeye kazandırılmasında katkı sunan Arsa Bağışçısı Osman Nuri Yalman ile okul yapımı için aralarındaki diyaloglardan ve okulun hikayesinden bahsetti. Yazalanı Mahallesine Mut SYDV tarafından yaptırılan sosyal konutlar ve bu okulla birlikte, bu bölgenin değerlendirildiğini kaydeden Şahin, Osman Nuri Yalman'a eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerini ilettti. Tayini çıkmasından dolayı ilçeden ayrılacağını belirten Kaymakam Şahin; gitmeden önce ilçeye böyle bir hizmetin kazandırılmasının ve verdikleri sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşadığını ifade etti.  
 Yapılan konuşmalar ve plaket töreninin ardından, Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi kurdele kesilerek hizmete sokuldu. Açılışın ardından okulu gezen konuklara, çeşitli ikramlarda bulunuldu.
 Okulların açılışıyla birlikte hizmete giren Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi, yaklaşık 2 milyon 250 bin TL harcanarak yapımı tamamlandı. Temeli geçen yıl Ekim ayında atılan ve 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan okulda 28 derslik bulunuyor. Geçen yıl Anadolu Öğretmen Lisesi olarak Şehit Emin Çelik Lisesi'nin ek binasında faaliyet gösteren okul, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul dönüşümleri kapsamında Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. Okula, arsayı bağışlayan hayırsever işadamı Osman Nuri Yalman'ın adı verildi. 

1303 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın