Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam258
Toplam Ziyaret780566
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İlköğretim Haftası Kutlandı

  Hükümet Konağı Meydanı'ndaki törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu. Çelenk konulmasının ardından Saygı duruşunda bulunularak akabinde İstiklal Marşı okundu.
 Hükümet Konağı önündeki Anıtta yapılan çelenk konma törenine İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Volkan Başaran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım İlçe Müdürü Levent Abaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin günün anlam ve önemi belirten konuşmada; “Âşık Veysel'in şiirinde şöyle diyor, “Dünyanın en zengin aklını gördüm, sermayesini sordum, dedi ki: “okul”.
 İnsanı canlılardan ayıran en önemli özellik, aklı ve zekâsıdır. Fakat akıl kendiliğinden gelişemez. Aklı geliştiren, kullanılmasını öğreten bilgilerle zenginleştiren okuldur. Çünkü okul, bir eğitim öğretim yuvasıdır, insanın yettirildiği yerdir.
 Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmektir. Eğitilmemiş toplumlar uygar olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okula gelmek ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün imkânlarından yararlanınız. Öğretmenlerinizden en iyi biçimde faydalanınız. Düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. İlçemizde temel eğitimde 5153, ortaöğretimde 2378 toplam 7531 öğrenci eğitim öğretim görmektedir” dedi ve yeni bilgiler, güzel günler, aydınlık fikirlere kavuşma dileklerini ileterek ilköğretim haftalarını kutladı.
  Yapılan açılış konuşmasının ardından kutlama programı Kazım Yaprak İlk/Ortaokulu'nda devam etti.

673 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın