Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam55
Toplam Ziyaret778683
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

 Tüm yurtta olduğu gibi çeşitli etkinliklerle kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü, ilçemizde Atatürk anıtında yapılan törenle kutlandı.
 Atatürk anıtı önünde düzenlenen Gaziler Günü kutlama törenine, Mut İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Volkan Başaran, Belediye Başkan vekili Mustafa Tunca Çelik, Gaziler, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 Şehit ve Gaziler için Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Jandarma Astsubay Faruk Yıldırım, gaziliğin önemini ve gazilerimizin tarihteki şanlı kahramanlıklarını anlatan bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların öğrencilerin gaziler için yazmış oldukları şiirlerini okumalarının ardından Atatürk Anıtı önündeki tören sona erdi.
 Gazileri makamında kabul eden Kaymakam Mustafa Şahin, Makamındaki yaptığı konuşmasında, “Savaş esnasındaki fedakârlıklar hissediliyor. Oradaki güç dengesindeki orantısızlıklar, silah ve garnizon üstünlüğü hakikaten Türk milletinin öyle bir yapısı var ki ne güç nede herhangi bir şey önünde duramıyor. Kıbrıs savaşında komutanlar rütbelerini bile sökerek savaşa gitmişler ki esir düşüldüğünde bile kim olduğu belli olmasın diye. Ama tabi ki o anları yaşayanlar daha iyi bilir. Allah bu millete bir daha öyle şeyler göstermesin diyoruz ama vatan toprağının da diyeti kan yani kan vererek bu vatan topraklarını kurtarmışız” dedi.

657 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın