Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam509
Toplam Ziyaret786244
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Çatalharman'a 22 Tonluk Ekskavatör

 Çatalharman Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ORKÖY kredisiyle aldığı 22 tonluk iş makinesi paletli ekskavatörü, törenle teslim aldı.
 Mut'un Göğden Yaylasında yapılan iş makinesi teslim törenine; Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ve Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın yanı sıra, Mut'taki kurum müdürleri ve daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.
 Törenin açılış konuşmasını yapan Çatalharman Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, 2005 yılında kurulan kooperatifleri hakkında bilgi verdi. 63 üyelerinin olduğunu belirten Çetin, kuruluş amaçlarını; yaklaşık 14 bin 500 dekar arazisi, 3 bin 800 küçükbaş ve 180 adet hayvan varlığı olan mahallelerinin ekonomik olarak kalkınmasına ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlamak olarak özetledi. Kazandırdıkları iş makinesinin yanı sıra iş makinesinin nakli için bir adet de tır aracının mevcut olduğunu söyleyen Çetin, “Bugüne kadar kooperatifimiz, son beş yılda Orman Genel Müdürlüğüne, alım garantili fidan kapsamında 400 bin fidan üretimi yaparak; hem ülke ekonomisine hem de mahallemizin ekonomisine katkıda bulunmuştur” dedi. Kooperatife bir hizmet aracı kazandırmanın heyecan ve mutluluğunu yaşamakta olduklarını dile getiren Kooperatif Başkanı Çetin, bu hizmet aracının kazandırılmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerini iletti.
 Törende konuşan Mut Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç, kurumlarınca Mut'ta yaptıkları hizmetler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca ise törende yaptığı konuşmada; 2014 yılında Mut Orman İşletme Müdürlüğü'ne, Orköy Şube Müdürlüğü iş programı kapsamında sosyal amaçlı kredi olarak 7 aileye 10 bin 500 TL tutarında güneş enerjisi, ekonomik nitelikli kredi olarak 12 aileye 228 bin TL süt koyunculuğu, 5 aileye de 50 bin TL fenni arıcılık olmak üzere 278 bin TL, toplamda ise 288 bin 500 TL kredi desteğinde bulunulduğunu kaydetti. Ayrıca Çatalharman Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 350 bin TL'lik iş makinesi kredi tahsisinin 280 bin TL'lik bölümünün ödendiğini belirten Baca, kalan tutarın ise gerçekleştirme raporu doğrultusunda ödeneceğini söyledi. Baca: “Bölge Müdürlüğümüze 2014 yılı uygulamaları için ayrılan toplam 2 milyon 750 bin TL ödeneğin şu ana kadar 2 milyon 706 bin 670 TL'si harcanarak % 99 gerçekleşme ile Türkiye genelinde ilk sıralarda yer almıştır. ORKÖY'ün orman köylüleri ve köy kooperatiflerine sosyal ve ekonomik amaçlı  kredi destekleri neticesinde; ormanların korunması, geliştirilmesi, genişletilmesi, hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla orman içinde ve bitişiğinde yaşayan köy halkının ekonomik, sosyal, kültürel yönden kalkınmalarına katkı sağlayarak, ormanlar üzerindeki olumsuz baskılarını en aza indirmek, birinci derecedeki ilgilerini başka gelişim sektörlerine yöneltmek temel amacımızdır” şeklinde konuştu. Baca, önümüzdeki yıl en az 5 milyon TL daha kredi dağıtmak istediklerini sözlerine ekledi.
 Abit Baca konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu yöre çok zengin. Mersin'in en gelişmeye müsait, en büyük topraklarının olduğu yer. En güzel mikroklimasının olduğu topraklar, araziler, çevre burda var. Mut'un geleceği ciddi manada bir potansiyel oluşturuyor. İnsanları da çalışkan. İnşallah daha iyi günler hep birlikte yaşayacağız.” Çatalharman Kooperatifine 22 tonluk ekskavatör alındığını belirten Baca, Kooperatif Başkanına gayretlerinden dolayı teşekkür etti. “Köylülerimiz talep ettiği müddetçe, biz her zaman gayretkarız, hizmetkarız, köylülerle beraberiz” diyen Baca, iş makinesinin hayırlı olmasını temenni etti.
 Yapılan konuşmaların ardından iş makinesi, Mut Müftüsü İbrahim Köksal'ın okuduğu dua, kesilen kurban ve kurdele kesilerek hizmete sokuldu.
 Çatalharman Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine alınan 22 tonluk paletli ekskavatör; Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürlüğünce, 2014 yılı Çalışma Programı kapsamında, orman köylerine uygulanan kooperatif kredilerinden yararlanılarak alındı. 350 bin TL'lik kredi; % 20'si hibe olmak üzere, ilk 2 yıl ödemesiz 5 yıl geri ödemeli olarak kooperatife kazandırıldı. (rengarenkhaber)

1186 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın