Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam530
Toplam Ziyaret786265
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Başkan Yılmaz Basınla Buluştu

            Geçtiğimiz hafta Salı günü saat 16.00'da Belediye Başkanı Sayın Nebi Yılmaz tarafından bir basın toplantısı düzenlenmişti. Ancak gazetemiz yayına hazırlandığı sırada basın toplantısı devam ettiği için sayın başkanın açıklamasını yayınlayamamıştık.

            Sayın başkanın basın açıklamasının bir bölümünde hedef olarak gösterilmiş olmamıza rağmen sorumlu, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışının gereği olarak sayın başkanın açıklamasını aynen yayınlıyoruz.

            Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek Belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi, gündeme ilişkin konularda düşüncelerini açıkladı.

            Başkanlık makamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimler sonrasındaki 6 aylık dönemi değerlendiren AKP ilçe Başkanı Hüseyin YEŞİL'e cevap verdi. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Sıfır benim için değerlidir. Sıfırın önüne rakam koyarsak insandaki kaliteyi özelliği ve gerçekten büyümeyi gelişmeyi hoşgörüyü sevgiyi ortaya koyar. Onun için sıfır benim için değerlidir, 1 rakamının nerede olduğuna bağlıdır. Hüseyin kardeşim sıfırın değerini isabetli koyabilirse bizim için değerlidir. Yani 1'in sağına atılan her sıfır ilçedeki güzelliği, yaptığımız hizmeti gösterdiği için benim için çok değerlidir. Bir'de zaten asalet var. Sıfır sağındaysa Hüseyin gardaşa katılıyorum. Ama ben şunu sormak istiyorum arkadaşa. 5 Yıl boyunca bu arkadaşımız Mut İlçesi'nde yaşıyordu. Kendi belediye başkanlığındaki 1'in soluna attıkları sıfırdan dolayı hiç eleştiri yapmadı. O solundaki sıfırı şöyle açıklıyorum. Yanlış fatura kestirip zengin olanlar, partilisine yardım yapıp 100-200-300 milleti kurtaracak olanlar, belediyenin bütün gayrimenkullerini satıp insanlara hizmet ettiğini sananlar o dönemde de bu Hüseyin Bey vardı. Keşke o sıfırın o birin neresinde olduğunu o söyleseydi de 28.7 milyon borçla bu belediyeyi gelecek nesillerine hatta kendi çocuklarına kendi anne babasına bırakmasaydı. Ben Hüseyin Bey'e teşekkür ediyorum. Birin sağındaki sıfırlardan dolayı tebrik ediyorum. Ama solundaki sıfırlar kendisinin de içinde bulunduğu çarka aittir. Bunu da maddeler halinde sıralayacak olursanız; otogardaki yerler satılırken, haldeki lokanta gazino yapılırken neredeydi bu arkadaşlar?” dedi. Başkan Yılmaz basın toplantısında sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi partililerine verilen 100 – 200 – 300 liralık nakdi yardımlar. 50 kişilik, 100 kişilik gariban çorba evindeki çorbayı kuyruğa girerek çorba satanlar. Ekmekleri kucağında, sıra kuyruğunda durdurup, ekmek kucaklayıp götürenler. Medeniyetten uzak bir hizmetin içerisinde bulunanlar, diye sıfırları çoğaltabiliriz. O otogar binası satılırken neredeydi bu arkadaşımız, haldeki lokanta gazino yapılırken neredeydi. Hangi tarafına o sıfırı atacağını bilmiyorum.

            Geçen yıl Kadir Gecesinde kandil simidi olarak dağıttıkları 16 bin 891 TL borcun 10 bin lirasını şimdi ödedim. 6 Küsuru da hala borç. Bu arkadaşımız Müslümanların inancı gereği, en saygıdeğer hizmeti yapan adamın bu faturayı 1 yıl geciktirmesi, hatta borca simit dağıtması, borca hayır yapması, buna sıfır demesi lazım. Hatta eksi demesi, KDV'li eksi demesi lazım. Ama maalesef, en azından neyin ne olduğunu bildiği halde böyle konuşması, insanı üzüyor.

            Belediye'nin 8 icra dosyası bulunduğunu, bunların birçoğunu da konuşarak takside bağladıklarını belirten Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Ama bizimle oturup anlaşmaya girmeyen veya buna yanaşmayan kesimler var. İcraların geneline baktığımızda, Mut ilçesinde yaşayan insanları düşünmeyen, sevmeyen bir ekip olduğuna inanıyoruz. Bunun en yakın örneği Ali Yaver Soylu. 56 Bin TL alacağı var ve makam arabası dahil 10–15 gün icra koydu. Sağ olsun makam arabasına bizi bindirmedi. Ama inşallah elimizden gelen sürede onun borcunu da ödeyeceğiz. Bu arkadaşımız 5 yıl boyunca Mut Belediyesi'ne, basın ve yayın organı, kırtasiye veya reklam olarak zaman zaman fatura kesmiş. Yıl ortalamalarına baktığımızda, son yıl anormal ve fahiş faturalar var. Bunu yolsuzluk anlamında söylemiyorum. Yolsuzluk yaptı da diyemem. Cenabı Allah var üstümüzde. Ama yıl ortalamasında 50 binin altına düşen fatura, son yıl, son 3 ay içerisinde 64 bin lira fatura kesilmiştir. Yani yılda 50 binin altında olan faturaya, yıllık ortalamaya rağmen, ocak - şubat - mart ayında kesilen fatura 64 bin lira küsurdur. Galiba o hızda gideceğini düşündü; bizde bu yanlışa izin vermeyince, o alacağı karşılığında icra koydu” diye konuştu.

            Sosyal paylaşım ve haber sitelerine de yansıyan ve kısa adı KİHAYKO olan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği'nin gündeme getirdiği, Mut Belediyesi hayvan barınağında bulunan bağlı köpeğin belediye çalışanı tarafından tüfekle vurulma iddiasını da cevaplayan Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, “Bu konularda adım atarken birçok belediyenin yaptığı ortama ya da konuma gelmeden böyle bir suçlamayla karşılaştık. Bu olay dışarıdan organizeli bir şebekenin komplosu. Bir sefer denediler olmadı. Şimdi yuvasına, ocağına girerek deniyorlar. Bir yaralı köpek olduğunu söylüyorlar, resimle internette. Biz Mut Belediyesi olarak velevki bu uygulamanın suçlusuyuz. Mantıken düşünün. Çarşıdan tut, köpeği götür, orada vur. Bu akla, mantığa, hangi izahla yapılabilir. Belediye böyle bir vicdansızlık yapıyorsa, bunu niye kendi tuttuğu beslediği, her gün yemek yedirdiği köpeklere yapsın ki. Belediyenin kaynaklarına bakabilirsiniz, sorabilirsiniz, Şu anda bizim köpeği yakalamayla ilgili uyuşturucu iğnemiz yok. Bunu Türkiye'de bulamıyoruz. Ha bunu iddia edenler şunu bulsunlar. O köpeği yakalama konusunda ya da 'Çarşıdaki köpeği yakalama konusunda iğne var, buluyorlar, topluyorlar, öldürüyorlar' desinler kabul ederim. Bakın Türkiye'de uyuşturucu iğneyi bulamıyoruz. Kesinlikle arkadaşlar, yani bu Mut Belediyesi'nin bir şeyi değil. Benim tahmin ettiğim kadarıyla, dışarıdan organizeli. Düşünün, o icraatı yaparken bunu nasıl resimleyebiliyor. Biri resmi hazır ediyor, öbürü de bizi tongaya düşürmek veya buna benzer göstermek adına yapıyor. İlçemize çevre il ve ilçelerden köpeklerin getirilip bırakıyorlar. Bununla ilgili Ermenek Belediyesi'nin resmi plakalı aracını yakalayıp tutanak düzenledik. Gerekli yerlere yazdık. Ermenek Belediyesi'nin bağlı olduğu partiden dolayı hala ceza gelmedi. Ermenek Belediyesi'nin resmi plakalı arabasıyla, Kırkkavak mahallesine yakaladıkları köpeği dökerken vatandaş görmüş. Zabıtayı alarma geçirdik, yolu kapattık. 1 – 2 Saat sonra bahçenin içinde kamyonu yakaladık, içerisi köpek pisliğiyle doluydu. Tutanağı tuttuk, plakayı resimlendirdik. Şoförü, elimizde belgeyle Orman Dairesine yazı yazdık, bu adamlara ceza yazın, diye. Hala bize şu ceza uygulanmıştır ya da şu yapılmıştır denmedi” şeklinde konuştu. Başkan Nebi YILMAZ'ın yaptığı basın toplantısından konu başlıkları şöyle:

            Mobil Mezbahane: Kurban Bayramı'nda Büyükşehir'in katkılarıyla bir seyyar mezbaha ne geldi. Bu mezbahane de ve kendi mezbaha nemiz de insanlarımıza ücretsiz kesim yaptık. 1000 civarındaki bir vatandaşımıza ücretsiz kurban kesimi yaptık. Büyükbaş hariç. Yeni seneye kurbana, bir seyyar kesimhane daha kurup, 11 mahallenin bütün noktalarında daha kısa mesafede hizmet vereceğiz. Hatta bunu düzenli olarak, 6 noktaya çıkararak yapacağız. Bu şekilde insanlarımızın Kurban Bayramında rahat bir ortamda, sağlıklı bir şekilde kurban kesmelerini belediye olarak sağlayacağız. Eğitim Yardımları: Eğitim ayında 1200 öğrenciye Mut Belediyesi olarak kırtasiye yardımı yaptık. 700'de Büyükşehirden geldi, toplam 1900 öğrenciye kırtasiye yardımı yapılmış durumda. Bu yardımları ayrım olmaması için 1. Sınıfların tamamına yaptık. Seneye de 1. Sınıflara yaptığımızda, 5 yıl boyunca bütün ilçede yaşayan insanlar, Belediyenin bu tür yardımından faydalanmış olacak. Onun için bunu bir adet haline getireceğiz.

            Eğitim Yardımları: Mut'ta, 4 yıllık üniversite kazanan 285 öğrenciye ayda 100 liradan 9 ay boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla eğitim yardımı vereceğiz. Muhtelif yıllarda kazanmış ve okumakta olan 483 öğrenci bize müracaat etti. Bunlar için ise; her partiden birer meclis üyesi, 2 eğitimci ve bir belediyeciden oluşan bir komisyon kurduk. Komisyonun belirlediği sayı ve miktara göre bu çocuklarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Dolayısıyla Büyükşehir ve Mut Belediyesi olarak 768 öğrencimize bu yıl katkı yapacağız.       

            Asfalt Çalışmaları: Mut Belediyesi şu anda 11 km asfalt planladı. Bunun 6 kilometresini döktü. Asfalt çalışması bittiğinde şehir içindeki 11 mahalleye 11 km asfalt dökmüş olacağız. Büyükşehir tarafından, Kozlar yayla yolu 10 km ve Esen mahalle yolu 12 km olarak şu anda çalışmalara başlandı. Kış müsaade ederse başladığımız tarihten itibaren 12 km'yi bitireceğiz.

            Parke Çalışmaları: Mut Belediyesi olarak Kozlar da ve Sertavul da parke çalışması yapıyoruz. Mut'un içinde kaldırım çalışmasına devam ediyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon borusunda, talep edilen her yere anında hizmet yapıyoruz.

            MESKİ'nin imkanları bizden iyi ve Mut'tan toplanan para yeterli sayıda var. Onun için MESKİ konusunda küçük sıkıntılarımız olmasına rağmen, 3 – 4 ay sonra bu sıkıntılar aşılacak ve 2015'te kimsenin hizmet konusunda sorunu kalmayacak. Sinekle Mücadele: 152 birime sinek ilacı yaptık. 102 mahallemiz var, 102 mahallenin bağlı bulunduğu yerleşim alanları var. 152 birime sinek ilacı gönderdik ve sinek ilaçlattık. Bunu ilk aylar dört dörtlük yapamadık; ama sonrasında, muhtarları sinek ilacının pikabına bindirerek, bütün sokakları şikayet gelmeyecek şekilde ya da siyasi ayrım yapmayacak şekilde gezerek ilaçlattık. Bundan da son aylarda verimlilik ve teşekkür aldık. Yeni seneye 5 veya 6 araçla, daha kısa zamanda ilaçlatmayı düşünüyoruz, planlıyoruz.

            Su Hizmetleri: Eskiden meclis kararına göre içme suyunda; ticari yani büyük işletmelerden ve tarımsal sulamadan 97 kuruş alınıyormuş. MESKİ'de böyle bir kalem, böyle bir sınıf olmadığı için su fiyatları artmıştı. Ocak ayının içerisindeki toplantılarda, böyle bir sınıf veya kalem açarak, Mut ilçesindeki yaşama devam edeceğiz. Eski kurallara, eski su fiyatına devam edeceğiz. Su fiyatında bir değişiklik yok, sadece kanalizasyon bağlı olduğu ya da kısmen olduğu yerlerde, Meski tarafından Sertavul, Kozlar ve Kıravga merkezde kanalizasyon eklentisi yapıldı. Onun dışında bütün su fiyatlarının 5 yıl boyunca değişmeyeceğine dair, bizim ve Büyükşehrin sözü var.

            MUT İDMAN YURDUNA SAHİP ÇIKALIM: Mut İdman Yurdu'na belediyenin dışında sahip çıkın. MİY hepimizin, tarafsızca seveceğimiz sahip çıkacağımız ilçemiz takımı. MİY'nu sahiplenmemiz lazım.

            Bir komisyon kurduk. Sivil toplum örgütleri var, 11 tane mahalle muhtarı var, siyasi partilerin belediye meclis üyelerinden ikişer kişi var. Bu komisyonda Mut'un içinde hangi kaldırımda kaç metre taviz vereceğiz, hangi sokakta süreli parka geçeceğiz, hangi sokakta tek yön yapacağız, nerelere otopark yapacağız ve uygulayacağız belirlenecek. Bunları kurallar manzumesi haline getirip, Mut halkıyla konuşup, mecliste karara bağlayacağız. O tarihten sonra Mut'un sokaklarında Mut Belediyesi'nin damgası, imzası ortaya çıkacak. Ortaklaşa yönetim, dedikleri bu olsa gerek. Yani biz bu konuda Mut ilçesinin bütün sivil toplum örgütlerine çağrı yapacağız. Katılan ve bizimle mesai harcayan herkesin söz hakkı, fikri, projesi olacak. Belediyenin görevleri içerisinde bulunan bütün işlerde, yıl ortalaması alındığında bütün yılların üstüne çıktık diyen Başkan Yılmaz, Bu borca rağmen 6 ayda, bütün yıl ortalamalarının üstüne; hizmet olarak, metraj olarak, metrekare olarak çıktık. 2015'te bunu açık ve net olarak göreceksiniz. Bu yıl biraz siyasetin acısıyla, bazı kaybedenlerin dedikodusuyla, Mut Belediyesi'nin ruhu ve çalışma şekli ortaya atılmadı, atılamadı.

            2015'te Mut'ta yaşayan hiç kimse şunu konuşamayacak; yandaşlık, belediyenin parasının birilerine peşkeş çekme veya hizmette ayrım yapma gibi bir dedikodu yapamayacak. Bizi seven sevmeyen tüm kesimlere hizmette eşitliğimizi mutlaka ve mutlaka göstereceğiz. İnancımız doğrultusunda hareket ediyoruz. Bunu da zamanla beraber yaşayacağız.

            Toplantı daha sonra basın mensuplarının öneri ve görüşlerinin dinlenmesi ve yapılan sohbetin ardından sona erdi.



742 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın