Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam372
Toplam Ziyaret783959
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SGK'dan Bilgilendirme Toplantısı

 İlçemizde oda temsilcileri ve vatandaşlara, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. 
 Mut Belediyesi Konferans salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Sosyal Güvenlik Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak katıldı.
 6552 sayılı Kanun ile birçok alanda olduğu gibi, çalışma hayatında ve Sosyal Güvenlik alanında çok önemli düzenlemeler yapıldığını ifade eden Gülpak, Ödeme vadesi geçmiş sigorta primleri, idari para cezaları ve GSS primleri için yeniden yapılandırma hakkı getirilmiştir dedi.
 Torba yasasının birçok alana yenilikler getirdiğini bunun yanında çalışma hayatına da çok önemli düzenlemeler yapıldığını ve kanun kapsamındaki en önemli değişikliklerden birinin "Doğum borçlanması" olduğunu anlatan Gülpak, "Doğum borçlanmasındaki çocuk sayısı ve kapsamı genişletildi. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen sigortalıları yakından ilgilendiren bir husus da tüp bebek tedavisi. Bunun da deneme sayısı artırıldı. Bir diğer değişiklik ise sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelere götürülen Türk işçilerin prime esas kazançlarına ilişkin düzenlemedir. Bankalara yatan ve hareketsiz kalan emekli aylıklarının bankada bekleme süresiyle de ilgili değişiklik yapılmıştır. Kamuoyunun yakından takip ettiği ev hizmetleriyle ilgili değişlik 6552 sayılı yasa ile hayata geçmiştir. 4/B sigortalılarının kayıt ve tescilleriyle ilgili bazı düzenlemeler yapılmıştır” dedi.
 Gülpak, “Ödeme vadesi geçmiş sigorta primleri, idari para cezaları ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri için yeniden yapılandırma hakkı getirildi. Kamuoyunun en çok beklediği konunun bu olduğuna işaret ederek, tüm borçluların yapılandırma haklarını kullanmaları gerekir. Temennimiz ve dileğimiz tüm borçlularımızın yapılandırma haklarını kullanmalarıdır” diyen Gülpak, borçların yeniden yapılandırılmasının avantajlarıyla ilgili bilgilerde aktardı.
 Toplantıya, Sosyal Güvenlik Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak, Mut SGK İlçe Müdürü Ali İhsan Taş, oda temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

641 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın