Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam355
Toplam Ziyaret783942
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İşten Çıkarılan Zabıtalar Göreve İade Edildiler

  Mut Belediyesi'nde, usulsüz atama yapıldığı gerekçesiyle görevlerine son verilen 9 zabıta memuruna, üst mahkemeden sevindirici haber geldi.
 Edindiğimiz bilgilere göre, Adana Bölge İdare Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının reddine ilişkin itirazı kabul etti. İtirazı değerlendiren mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Zabıta memurları, temyiz süreci beklenmeden görevlerine dönebilecekler. 
 Mut Belediyesi'nde, usulsüz atama yapıldığı gerekçesiyle görevlerine son verilen 9 zabıta memuru, Mehmet Türker Küçük avukatlığında, yürütmeyi durdurma talebiyle 2 ayrı mahkemeye başvurmuştu. Davaya bakan Mersin 1. İdare Mahkemesi talebi reddederken; Mersin 2. İdare Mahkemesi ise zabıta memurları lehinde karar vererek, yürütmeyi durdurma talebini kabul etmişti.
İçerik olarak aynı olay olmasına rağmen, 2 mahkemenin farklı karara varması kafaları karıştırırken; konu bir üst mahkeme olan Adana Bölge İdare Mahkemesi'ne taşınmıştı.
 Davaya bakan Adana Bölge İdare Mahkemesi'nden, zabıta memurlarına sevindirici haber geldi. Adana Bölge İdare Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının reddine ilişkin itirazı değerlendirdi. Mahkeme itirazı kabul etti ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu konuda son başvuru merci olan üst mahkemenin verdiği bu kararla birlikte, askerlik görevlerinden istifa ederek belediyede zabıta olarak çalışmaya başlayan memurlar Adem Selbi, Süleyman Keskin, Halim Seyrek, Önder Işık, Ali Çelik, Recep Kocatürk, Kasım Kar, Ali Danışkan ve Cihan Gülen; temyiz süreci beklenmeden görevlerine dönebilecek.   (Rengarenkhaber)

926 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın