Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam259
Toplam Ziyaret772198
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Özel Mut Hedef Volkan Temel Lisesi’nden İngiltere'de Mut Kültürünü Tanıtım Projesi

 İlçemiz Özel Mut Hedef Volkan Temel Lisesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci Oxford Üniversitesi'nce yapılan yarışmada ilçemizi temsil edip, Mut'u en iyi şekilde tanıtmak için uğraş veriyor.
Oxford Üniversitesince düzenlenen yarışmada kültürümüzü tanıtıcı etkinlikler kapsamında sunumlar hazırlayıp video kaydı oluşturan okul öğrencilerinden Aylin Şirvani hazırladığı sunumda töremize özgü “Saç Kavurmayı”  seçerek mutfakta yapılan ummalı çalışmaları en başından sonuna kadar detaylı bir şekilde kayıt altına alarak yöremiz yemeği saç kavurmayı tanıtıp proje de ben de varım dedi. Yine okul öğrencilerinden Şule Kök isimli öğrenci yöremizin vazgeçilmez lezzetlerinden olan “İçli Köfteyi” seçerek ummalı bir çalışma hazırlayıp proje olarak sundu. Proyejle ilgili çalışma hazırlayan bir diğer isim Esra Aslan isimli öğrenci oldu. Cirit Sporu'nu tanıtmak için çalışmalar hazırlayan öğrenci Aslan, spor dalıyla ilgili çalışmalarını tamamlayıp sunumunu hazırladı.
Özel Mut Hedef Volkan Temel Lisesi'nde eğitim gören öğrencilerin hazırlamış olduğu video kayıtları, fotoğraflardan oluşan tanıtıcı sunumlar Oxford Üniversitesi tarafından kabul edildi. Oxford Üniversitesi'ne projeleri kabul edilen öğrencilere projeleri kabul edildiğine dair sertifikaları  gönderildi.

2328 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın