Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam205
Toplam Ziyaret781957
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Prof. Dr. ATICI "Eski Yöntemlerle CHP'nin Oyu Artmıyor, 2015'te Başka Şeyler Yapmamız Lazım

  CHP Mut İlçe Örgütü'nce düzenlenen toplantıya katılan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde CHP'nin izleyeceği stratejiyi açıkladı. Aynı şeyleri yaparak iktidar olmalarının hayal olduğunu belirten Atıcı, “2015 seçimlerinde başka bir şey yapmamız lazım. Bizim amacımız CHP'lileri gezip CHP'lilerden oy istemek olmamalı. Bizim amacımız, CHP'li olmayanlara gidip onlardan oy istemek olmalı. Bu seçimde bunu yapacağız” dedi. Atıcı, seçime kadar parti içi muhalefetin de bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizdi.
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Örgütü, yaklaşan genel seçimler dolayısıyla istişare toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya; CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, CHP İlçe Yönetimi ve partililer katıldı. 
 Toplantının açılışında konuşan CHP Mut İlçe Başkanı Nurşen Özkan, 2015 genel seçim çalışmalarına başlamış bulunduklarını kaydetti. Ülke üzerinde karabulutlar dolaştığını ifade eden Özkan, “Zor günler bizi bekliyor; ama karamsar olmayacağız, yılmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti çok daha zor şartlarda kuruldu. Bunun  için temelleri sağlam. Korkmadan, yılmadan, işçisiyle, çiftçisiyle, memuruyla, emekçisiyle, kırgınlıkları unutup, birleşe birleşe kazanacağız” dedi.
 CHP'den Mersin Milletvekilliği için Aday Adaylığını açıklayan Mehmet Saydam yaptığı kısa konuşmada, Aytuğ Atıcı gibi milletvekillerine ihtiyaç olduğunu söyledi.
 Toplantıda konuşan CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı ise, 2015 genel seçimlerinde izlenecek yol ve seçim çalışmalarında yapılacaklar konusunda partililere bilgi verdi. Seçim tarihinin henüz belli olmadığını ama en geç Haziran ayında yapılacağını belirten Atıcı, “12 yıldır biz ızdırap çekiyoruz. Biz bugünden itibaren hazırlığa başlamamız lazım ve yol almamız lazım” dedi.
ESKİ YÖNTEMLERLE CHP'NİN OYU ARTMIYOR
 4 yılda bazı önemli şeyler öğrendiğini belirten Atıcı, eski yöntemlerle CHP'nin oyunun artmadığını savundu. Atıcı, “Mikrofonu eline alıp Çınaraltı'nda konuşunca CHP'nin oyu artmıyor. Öğrendim ki; şu caddede, herhalde girmediğimiz dükkan kalmadı, oylar artmıyor. Ya da miting yaptığımızda, biz birbirimizi alkışladığımız için oylarımız artmıyor. 20 tane araba dolaştırsan, görüntü kirliliği, ses kirliliği, bizim oylarımızı arttırmıyor. Ben bunları öğrendim. Bunları yapmazsak zaten kimsenin yüzümüze baktığı olmaz. Bunları yapacağız, ama bunlar bizim oylarımızı arttıran işler değil” şeklinde konuştu.  
AMACIMIZ CHP'Lİ OLMAYANLARDAN OY ALMAK
 “Bunları yaparak, 60 yıldır yaptığımız gibi aynı şeyleri yaparak eğer iktidar olmayı hayal ediyorsak; kusura bakmayın!” diyen Atıcı şöyle devam etti: “O halde bizim 2015 seçimlerinde başka bişey yapmamız lazım, bu yaptıklarımıza ek olarak. Kahve, esnaf, köy ziyaretlerine ek olarak bizim 2015'te başka bişeyler yapmamız lazım. İşte bugün sizden bunları yapmanızı istemeye geldim. Bizim amacımız; CHP'lileri gezip CHP'lilerden oy istemek olmamalı. Bizim amacımız; CHP'li olmayanlara gidip, onlardan oy istemek olmalı. Bu seçimde bunu yapacağız.”
 Konuşmasının devamında CHP'ye oy verebilecek 3 çeşit insan tipi bulunduğunu söyleyen Atıcı, bunları şöyle anlattı: “Bir; babadan atadan CHP'li. Ne olursa olsun CHP'ye oy verir. Bunlar bizim omurgamız, kemiğimiz. En çok bizi bunlar döver, en çok bunlar eleştirir; ama oyunu CHP'ye verir. Bu kemik, omurga, çimento insanların gönlünü almak kolay. Bu insanlarla fazla zaman kaybetmeyin; ama bunlar olmazsa çökeriz. İkinci çeşit insan; daha önce başka partilere oy vermiş, ama artık umudunu kaybetmiş insanlar. Bunlar, başka bir parti aradığında; kavgalı bir partiye, sürekli didişen, sürekli birbiriyle uğraşan bir partiye bunlar oy vermez. Ne yapmamız lazım bu insanın oyunu almak için; birlik içinde olmamız lazım. Kendi partisinden vazgeçen ve başka bir parti arayan insan, güçlü bir partiye oy verir. O yüzden bizim bu 6 ay boyunca, hatta 5 ay boyunca hiçbir şekilde birbirimizi sevmesek bile eleştirmeyeceğiz. Sadece 5 ay bütün süngüleri, bastonları yere indireceğiz. Yapabilir miyiz Mut'ta bunu, yaparız. Yaparsak eğer, o zaman el ele veririz, partisinden vazgeçenler bize gelirler. Bize oy verebilecek üçüncü grup insan; standart, Mut'taki yurdun insanı. Hiçbir partiye bağımlılığı olmayan, hiçbir partiyle güçlü bağı olmayan insanlar.”
PARTİMİZİ, PARTİLİLERİMİZİ ELEŞTİRMEYİN
 Üçüncü gruptaki insanların oyunu alabilmenin yolunun, parti içi muhalefetin bırakılmasından geçtiğini kaydeden Atıcı; seçime kadar partinin, Genel Başkanın, milletvekillerinin ve partililerin eleştirilmemesini istedi.  Atıcı, “En önemli nokta burası. Eleştirilmez olduğumuz için değil; ama seçime az kalmış, onun için eleştirmeyin. Kolkola girin, beraber çalışın.”
 CHP'Lİ OLMAYANLARA İYİLİK YAPIN
 Seçimler öncesi muhtaç olan insana iyilik yapılmasını, CHP'li olmayanların işinin görülmesini isteyen Atıcı, şöyle konuştu: “2 ay boyunca bunu istiyorum sizden. 2 ay sonra biz projelerimizi açıklamaya başlayacağız. Geçen 2011'de 41 proje açıkladık, fazla geldi. Bu sefer az proje açıklayacağız. Doğrudan emekliye, doğrudan çiftçiye, doğrudan işçiye, doğrudan işsize dokunacak; onların işini görecek projeler. Bu projeyi anlatırsak, güvenirsek oy verir. Eğer sen ona iyilik yapmışsan, güvenini kazanmışsan, CHP'nin projesi şudur, diye gidersen sana inanır. 2 ay boyunca herkesden CHP'li olmayan birisine iyilik yapmasını istiyorum. İyilik yaparken de oyunu bize vereceksin ha, değil. İyilik yapın, zaten sizin ruhunuzda, tabiatınızda var iyilik yapmak. Bu iyiliğiniz karşılığını seçimde göreceksiniz.”
AKP'YE OY VERENLERİ, BAŞKA PARTİLERİ ELEŞTİRMEYİN
 Seçim çalışması yaparken AKP'ye oy veren insanların da eleştirilmemesini isteyen Aytuğ Atıcı, “Olabilir, oy onun namusudur. Hatta başka partileri eleştirmeyin, bırakın biz eleştireceğiz zaten” şeklinde uyarılarda bulundu.
 Yapılan konuşmaların ardından, toplantıya katılan partililerin görüşleri alındı, soruları yanıtlandı.

990 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın