Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam138
Toplam Ziyaret771649
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Belediye'den Çiftçilere Antep Fıstığı Fidanı

 Kırsal bölgede yaşayan ve gelir seviyesi düşük, zor arazi şartlarında tarımla uğraşarak geçimini sağlayan çiftçilere destek projesi kapsamında yer alan Antep Fıstığı fidanı dağıtmayı hedefleyen ve seçim beyannamesinde de bu tür çalışmalara yer verdiğini belirten Belediye Başkanı Nebi Yılmaz bu projesini hayata geçirerek fidan dağıtımını gerçekleştirdi.
Mut Belediyesi önünde yapılan fidan dağıtımı töreninde konuşan Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, belediyenin görevleri arasında tarımla uğraşan insanlara desteğin yer aldığını, Antep fıstığı fidanının yetişeceği iklim koşullarını taşıyan ilçeye bağlı mahallelerdeki vatandaşlara fidanların dağıtılacağını belirterek, “İlçemizde bulunan gelir seviyesi düşük Antep fıstığı yetişebilecek köylerimize fıstık fidanı dağıtma projemiz vardı. 50 Bin adet fidan dağıtacağız.  
Bunu gerçekleştirdikten sonra zeytin çeşitleri ve bodur elma fidanı dağıtma projesi var. Yeni yılda başka bir projeye geçeceğiz. Bu yıl hem seçim beyannamemizde olan hem de ilçemizdeki insanlarımızın tamamını düşünme maksadıyla bu projeyi gerçekleştirdik. Bu gün itibariyle ilk kamyo-numuz geldi. 10 Gün içerisinde 50 bin fidanı insanlarımızla buluşturacağız. Fidanları köyle-rimizde belirlenen isimlere araçlarımızla dağıtacağız. Antep fıstığının özelliği harap (aşısız) olarak dikiliyor. 50 cm civarında fidan dağıtıyoruz. Antep fidanının küçük ve cansız gözükmesi yanlış anlaşılmasın tutma özelliğinin yüksek olması. Ziraat mühendislerimiz ve tarım müdürlüğümüzün görüşleri doğrultusunda bu fidanları aldık. Dikildikten bir yıl sonra çiftçilerimiz veya belediyemizin görevlendireceği aşıcılarla tekrar aşılamasını yaptıracağız. Aynı zamanda bu fidan sertifikalı ve tanesi 2 lira 75 kuruşa mal oluyor. Bir lirasını belediyemiz ödüyor,  bir lira 75 kuruşunu da çiftçilerimiz karşılıyor. Fidanların sertifikası olduğu için, diken insanlarımız müracaat ettikten sonra dönümüne 110 lira para ödüyorlar. Hatta dikim parası, fidan parası ve artı cebine para kalıyor. Onun için fidanı sadece dağıtmak değil, sertifikalı olarak ta çiftçilerimize belgesini ayrı ayrı şahsa özel belge getirttirip müracaat ettireceğiz” dedi.
Başkan Yılmaz, proje kararı alınmasında Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle karar verdiğini, bu nedenle kendilerine teşekkür etiğini sözlerine ekledi.

962 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın