Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi47
Bugün Toplam171
Toplam Ziyaret780479
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Mersin'e Onkoloji Hastanesi

Hayırsever iş kadını Aysel Sabuncu, Mersin'e onkoloji hastanesi yaptıracak.
 Mersin Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek hastane için Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Aysel Sabuncu arasında protokol imzalandı.Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampü-sü'ndeki Tıp Fakültesi Hastanesi'nin batı tarafına yapılacak olan Aysel Sabuncu Onkoloji Hastanesi için Rektörlük Senato Odası'nda imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, hastane binası için yer tahsisini üniversitenin yapacağını söyledi. 2016'da hizmete girmesi planlanan hastane ile bölgede önemli bir eksikliğin giderileceğini kaydeden Çamsarı, şunları söyledi: "Aysel hanım bu konuda ciddi bir duyarlılık gösterdi. Bize kanser hastanesi yapımı konusunda yüzümüzü güldürecek seviyede ciddi bir yardımda bulundular. Bu, bölge için çok önemli. Sekizde bir sıklıkta görülen göğüs kanseri görülen bir ülkede, her 3-4 kişiden birinde bu hastalığın görüldüğü bir bölgede, bir merkez olmaması büyük bir eksiklikti. Projemiz şu anda çiziliyor. Aysel hanım projeyi de çizdiriyor. Bir engel çıkmaz ise 2016 yılı baş-larında kadrosu ve cihazları ile hastanemiz hizmete girecek."
 Aysel Sabuncu ise, kendi adını taşıyacak olan hastanenin insanlara şifa dağıtacağını bilmenin kendisi için tarifi imkansız bir mutluluk olduğunu belirterek, "Yaşamım Ankara'da geçmesine rağmen, Antakyalı olmama rağmen Mersin'i ikinci bir memleketim olarak gördüm ve çok sevdim. Rektörümüz Ahmet bey ile tanıştıktan sonra da, Mersin'e ufacık bir hizmetim geçerse kendimi şanslı addedeceğim. Böyle bir hastaneyi bölgeye kazan-dıracağım için de kendimi çok mutlu hissediyorum. Herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.
 Konuşmaların ardından Rektör Çamsarı ile Sabuncu, protokolü imzalayarak hastane yapımı için ilk adımı attı. Öte yandan Sabuncu, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ile de Beyin Araştırma Merkezi'nin protokolünü de imzaladı.

1259 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın