Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam645
Toplam Ziyaret782397
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İlçemizde Ücretsiz Kanser Taraması

 Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı, aile sağlığı merkezlerinde ücretsiz kanser taramaları yapılıyor. Kanser taramasına Mut Belediyesi araç desteği sağlıyor.
 Mut İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Dr. Ahmet Arif Tekcan, ilçemizde yapılan kanser taramalarında yardımcı olan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür ettiğini söyledi
 İlçeye hizmet için buradayız diyen Mut Belediye Başkan'ı Nebi Yılmaz; "İlçe halkına hizmet bizim görevimiz. Hiç bir ayrım gözetmeksizin belediye adına yardımlara devam edeceğiz" dedi.
 Kanser taramalarıyla ilgili bilgi veren Tekcan, Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Kanser hastalığının erken teşhis edilmesinin tedavi başarısını çok yüksek oranda etkilediğini, bu bağlamda Ulusal Kanser Tarama Programı çerçevesinde ücretsiz kanser taramaları yaptıklarını söyleyen Dr. Tekcan, “Tarama programı çerçevesinde aile sağlığı merkezlerimize başvuran 30–65 yaş arasındaki kadınlara rahim ağzı kanseri, 40–69 yaş arasındaki kadınlara meme kanseri, 50–70 yaş arasındaki kadın ve erkeklere bağırsak kanseri yönünden ücretsiz taramalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızı, geç kalmadan belirtilen kanser taramalarını yaptırmaları amacıyla aile hekimlerine müracaat etmeleri konusunda önemle uyarıyoruz. Mut ilçemizdeki Aile hekimlerimize ve aile sağlığı elemanlarımıza kanser taramalarındaki dikkatli ve özenli çalışıyorlar” diye konuştu.
 Kanser türleri hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Arif Tekcan, “Rahim ağzı kanserleri çoğunlukla 35-55 yaş arası kadınlarında görülmektedir Taramaprogramları, rahim ağzı kanserinin azalmasında önemli bir etkiye sahip olmasına rağmen hala kadınlar serviks kanseri nedeniyle ölmektedir. Serviks kanseri Türkiye'de en sık görülen 8. kanser türüdür. Dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kişi serviks kanserine yakalanmakta ve bu yakalananların yarısı ölmektedir. Meme kanseri gün geçtikçe artan bir sağlık sorunudur meme kanseri dünyada kadınlar arasında en sık görülen maling tümör olup, kadınlarda görülen tüm kanserlerin yaklaşık %30'unu oluşturmaktadır. Bugünkü teknoloji ve hastaya yaklaşım sistemi meme kanserlerini 1 cm ya da daha küçük boyutlarda yakalamaya uygundur. Dünya çapında her yıl yaklaşık bir milyon bağırsak kanser tanısı konulmakta, beş yüz bin hasta ise bağırsak kanser nedeniyle hayatını kaybetmektedir. İçerisinde erkeklerde ve kadınlarda eşit oranda görülen bağırsak kanseri bütün kanserler içerisinde en sık görülen 3. kanser tipidir. Bağırsak kanserinin yüzde 90'ından fazlası 50 yaşın üzerindeki insanlarda görülmektedir. Erken teşhisi halinde yüzde 90 oranında tedavi edilebilmektedir. Bu nedenle erken dönemde bağırsak kanserinin tespitinde tarama testleri çoğu zaman tek yol olarak görülmektedir” bilgisini verdi.

1384 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın