Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam560
Toplam Ziyaret784147
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HAYAT BOYU ÖĞRENME HALK EĞİTİMİ ve İŞBİRLİĞİ KOMİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Halk eğitimi planlaması ve işbirliği komisyonu toplantısı Halk Eğitim Merkezinde, Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Sezer başkanlığında gerçekleştirilmiştir.
 'Hayat Boyu Öğrenme Halk eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu Toplantısında , Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Sezer yanı sıra; Orman İşletme Şefliği temsilciliği, İlçe Tarım İlçe Müdürlüğü temsilcileri, Yüksek okul ve Anadolu meslek liseleri müdürleri hazır bulundu.
 Toplantıda; ilçedeki eğitim ve öğretim yılının ilk yarısından yapılan çalışmalar değerlendirilirken, bu dönemde Mut HEM tarafından açılan kurslarla, ikinci dönemde açılması planlanan kurslar hakkında HEM Müdür yardımcısı Mehmet Kaygusuz tarafından bilgilendirilmelerde bulunuldu. Bu kapsamda; Açık Lise Öğrencisi sayısının 644, Açık Ortaokulu Öğrenci sayısının 214, HEM bünyesinde açılan kurslarda dahil olmak üzere toplamda 2 bin 476 olduğu öğrenildi. Toplantıda; 2. dönemde açılması planlana kurs alanlarının ise, Ortaokul öğrencilerine yönelik destekleyicisi kurslar, Ortaöğretim Öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar, iş istihdamına yönelik meslek kursları, KPSS Kursları, Açık Öğretim Lisesi ve Açıköğretim Ortaokulu Öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar ve talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan tüm kurslar açılacağı kaydedildi. Toplantıda, açılan kurslardan; aşçı, garson, zeytin işletme, pastacı, otel, motel, lokanta yöneticileri, şarküteri kurslarının yanı sıra; okuma yazma 1. ve 2. kademe kursları, kantin işletmeciliği, anlayarak hızlı yazma kursu, Atletizm, Bilgisayar İşletmenliği, Suda, Kuaförlük, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik destekleycisi kurslar, seramik,  emlak  danışmanlığı, resim, tiyatro, spor ve savunma sanatı, el sanatları-nakış-giyim kursları, bahçecilik ve diksiyon kursları ve kursların sonunda elde edilen kazanımlar hakkında da bilgiler verildiği gözlendi.
  Önümüzdeki süreçte; Anlayarak hızlı okuma, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı İlçedeki bazı okulların pilot olarak seçilerek, bu okullarda park ve dinlenme sahalarının yanı sıra öğrencilerin birlikte hareket edebilmelerini sağlayacak Oyun alanlarının konuşlandırıldığının öğrenildiği ve katılan kurumların görüş ve önerilerinin de alındığı toplantıda konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Sezer HEM kurslarının sonunda verilen belgelerin bir işe yaramasının son derece önemli olduğuna işaret eden Sezer, “HEM'in çeşitli branşlarda açmış olduğu kursların iyi anlaşılamaması edeniyle kursiyer bulabilmekte sıkıntılar yaşanabilir. Bu noktada ilçemizdeki  tüm daire müdürlüklerine de görevler düşüyor. Bu kursların önemini en iyi şekilde anlatmak durumundayız.” dedi.
(Haber: Ahmet GÜLER)

963 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın