Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi62
Bugün Toplam602
Toplam Ziyaret784189
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP İlçe Başkan Adayı Özkan; "Üstesinden Gelemeyeceğim Göreve Talip Olmam"

  CHP Mut İlçe Başkanlığı'nda 14 Şubat'ta yapılacak kongre öncesi, adaylar kamuoyunun önüne çıkmaya devam ediyor. Adaylığını açıklayan Turgay Özdemir'in ardından, Nurşen Özkan da, parti binasında yapılan toplantıda adaylığını açıkladı. Burada yaptığı konuşmada kendinden emin konuşan Özkan, “CHP'de hiçbir çıkar gözetmeksizin yıllarca çalıştım. Yöneticilik konularında hayli deneyim ve tecrübe sahibi oldum. Üstesinden gelemeyeceğim göreve talip olmam” dedi.
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mut İlçe Başkanlığı, 14 Şubat'taki olağanüstü kongreye hazırlanıyor. Şu ana kadar İlçe Başkanlığı için iki isim çalışmalarını yürütüyor. Adaylığını açıklayan Turgay Özdemir'in ardından, Nurşen Özkan da ilçe başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.
 Parti binasında düzenlenen toplantıya katılanlar arasında; kongreye kadar geçici olarak göreve getirilen CHP Mut İlçe Başkanı Fatma Aysel Eğilmez ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Mersin Milletvekili Aday Adayı Mehmet Saydam, diğer aday Turgay Özdemir ve partililer katıldı.
 Toplantının açılışında konuşan CHP Mut İlçe Başkanı Fatma Aysel Eğilmez, kongrenin partilerine yakışır şekilde geçmesini diledi. Bunun bir demokrasinin gereği olduğunu ifade eden Eğilmez; kongrede kim kazanırsa kazansın, birlik ve beraberliğin bozulmamasını ve kongreden sonra herkesin CHP'nin başarısı için çalışmasını istedi.
 Toplantıda konuşan Nurşen Özkan, CHP Mut İlçe Başkanlığı için aday olduğunu partilileriyle paylaştı. Özkan, teveccüh gösterilip desteklenirse, bu tatlı rekabet içinde CHP Mut İlçe Başkanı seçilirse, ilçe tarihinde göreve gelmiş ilk kadın ilçe başkanı olacağının altını çizdi.
 Hayatı boyunca üstesinden gelemeyeceği hiçbir göreve talip olmadığını söyleyen Özkan, “Eğer kıymetli desteğinizle CHP İlçe Başkanı seçilirsem, bu görevimi çok başarılı bir şekilde sürdüreceğime emin olabilirsiniz. Bu kongrenin birbirimize saygılı, büyük bir olgunluk içerisinde ve partimize yakışır şekilde geçmesini, yeni seçilecek arkadaşlarımızın da gerek ülkemize ve partimiz yararına başarılı çalışmalar yapmasını yürekten diliyorum” şeklinde konuştu.
 CHP içindeki siyasi geçmişini anlatan Özkan şunları söyledi: “İçinde olmaktan ve üyesi olmaktan gurur duyduğum CHP'de hiçbir çıkar gözetmeksizin önceki yıllarda Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Sizlerin bana verdiğiniz destekle hiçbir görevden kaçmadım. 10 Mart 2012 tarihinde partimiz olağan kongresinde sizlerden aldığım destek ve kıymetli oylarınızla, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildim. Ve arkadaşlarımla beraber başarılı çalışmalarda bulunduk. 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimler öncesi, CHP Belediye Meclis Üyesi adaylığımı koyacağım için, partimizin tüzüğüne uygun bir şekilde yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. Ve yine sizlerin destek ve oylarıyla, CHP Mut Belediye Meclis Üyeliğine seçildim. Mut ADD'de şube başkanlığı yaptım. Yöneticilik konularında hayli deneyim ve tecrübe sahibi oldum. Bulunduğum görevlerde, birlikte çalıştığım arkadaşlarımla tam bir uyum içinde çalıştım. Arkadaşlarımı başarılı bir şekilde sevk ve idare ettim. Daha sonra ilçe başkanımız Mehmet Saydam'ın ilimizden 2015 milletvekili genel seçimleri için aday adayı olmak üzere ilçe başkanlığından istifa etmesi üzerine, CHP Mut İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimizin oybirliğiyle geçici olarak ilçe başkanı seçilmiştim. Ancak CHP Mersin İl Yönetimi tarafından, ben ilçe başkanlığından, arkadaşlarımda yönetim kurulu üyeliklerinden alındı. Ve partimiz olağanüstü kongreye gitmek zorunda kaldı. 14 Şubat'ta işte bu kongremizi yapacağız.”

 Partinin en zor durumlarında dahi partisinden ayrılmadığını ve başka partiye gitmediğini belirten Özkan, “Atatürkçü duruşumdan asla ödün vermedim. Her dönemde yönetimde bulunan arkadaşlarımdan gelen talep ve istekleri karşılamaya çalıştım. Partimizin toplantılarına yönetimde kimin bulunduğuna bakmadan, önemli mazeretim olmadığı sürece katıldım. Partimize sürekli katkı sunmaya çalıştım. Partimizin programına ve tüzüğüne aykırı, partimize zarar verecek hiçbir iş ve eylemde bulunmadım. Bu olağanüstü kongremizde yine ilçe başkanlığına adayım. Çağdaş Türkiye'nin aydınlık yüzü sevgili Atatürk'ün yürekli neferleri olarak desteğinizi istiyorum. Bir kez daha şunu söyleyeyim; ben üstesinden gelemeyeceğim hiçbir göreve talip olmam” dedi.
 Atatürk'ün Türk kadınına değer vererek, ne kadar doğru bir iş yaptığını kanıtlayacağından emin olduğunu dile getiren Nurşen Özkan; herkesi saygıyla selamladı ve kongrelerinin ülkeye ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederek, konuşmasını noktaladı.
 Nurşen Özkan'ın ardından CHP Mut Kadın Kolları Başkanı Doğanay Doğan da bir konuşma yaptı. Her iki adaya da başarılar dileyen Doğan, kadın olmasından dolayı Nurşen Özkan'ın adaylığının önemine vurgu yaptı. CHP'nin ilkeleri ve nasıl bir parti olduğu konusunda görüşlerini paylaşan Doğan, kongrenin bir demokrasi şöleni şeklinde geçmesini istedi ve hayırlı olması temennisinde bulundu.
 Yapılan konuşmaların ardından, toplantıya katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

949 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın