Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi46
Bugün Toplam588
Toplam Ziyaret784175
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Özgecan Aslan Cinayeti Protesto Edildi

 Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Mut'ta toplanan çoğunluğu kadın olan gurup tarafından protesto edildi.
Ellerinde “Dikkat bu ülkede kadın katliamı var”, “İdam istiyoruz”, “Tecavüze, cinayete sessiz kalmak suça ortak olmaktır” pankartları taşıyan Cumhuriyet meydanında bir araya gelen çoğunluğu kadınlar ve kız öğrencilerden oluşan grup adına basın açıklaması yapan  Aysel Eğilmez, kadınlara yönelik şiddetin karşısında yine kadınların olacağını belirterek "Biz kadınlar olarak bugün genç yaştaki üniversite öğrencisi Özgecan'ın hesabını soruyoruz. Öldürülen yüzlerce kadın kardeşimizin hesabını soruyoruz, kadın cinayetlerini durdurmak için uygulamaların ve cezaların takibini yapıyoruz. Sonuçlar çıkardık, çözümlerimizi ve taleplerimizi sunup gerçekleştirilmesini istedik. Bu yüzden bugün Özgecan kardeşimizin hesabını sorar-ken öfkemiz çok büyük.  
Çözümler bilindiği hal-de yapılmadığı için. Özgecan kardeşimiz yaşıyor olabi-lirdi.  Bu olay beni kadınlı-ğımdan utan-dırdı" dedi.
Eyleme destek veren Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'da olayı kınadığını söyledi. Başkan Yılmaz, Özgecan'ın isminin Mut'ta da yaşatılacağını sözlerine ekledi.
Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. (Haber:Ahmet Güler)

1176 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın