Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi12
Bugün Toplam560
Toplam Ziyaret784147
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kalın Bağırsağından 13 Kiloluk Tümör Çıktı

 Tarsus ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Ahmet Kılsız'ın bağırsağından, tümörlü 13 kiloluk bölüm Medical Park Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla alındı.
 Tarsus ilçesinde Medical Park Hastanesi'nde, 75 yaşındaki Ahmet Kılsız'ın tümörlü 13 kiloluk kalın bağırsağı operasyonla alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan, hastanın kendilerine geç başvurması nedeniyle kalın bağırsağın tamamını almak zorunda kaldıklarını belirtti. Op. Dr. Karakan, karında şişlik, uzun süren kabızlık, tuvalet yapma alışkanlığında değişiklik, kanlı dışkılama gibi şikayetler meydana geldiğinde gecikmeden doktora başvurmak gerektiğini söyledi.
 Hollanda'da bir fabrikada çalışırken iş kazası geçirince 1976'da malulen emekli olan Ahmet Kılsız, geçtiğimiz haftalarda karnında ileri derecede şişlik, kabızlık, gaz çıkaramama, bulantı ve kusma şikayeti yaşadı. Kullandığı kabızlık ilaçlarından fayda görememesi ve karnındaki şişliğin iyice artıp nefes almakta da güçlük çekmeye başlaması üzerine Kılsız, Medical Park Tarsus Hastanesi'nin acil servisine geldi.
 Acil servisteki tetkiklerde hastanın bağırsaklarında problem olduğu anlaşılınca duruma Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Halil Karakan müdahale etti. Op. Dr. Karakan, yaptığı tetkiklerde Ahmet Kılsız'ın kalın bağırsağında kanalı tıkayan kitle görünce hastayı acilen ameliyata aldı. Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ve ekibi, yaklaşık 4 saat süren operasyonla, kitlenin bulunduğu 13 kiloluk kalın bağırsağı aldı.
 Sağlığına kavuşan ve taburcu edilen Ahmet Kılsız, “Şu anda çok iyiyim. Kendimi hafiflemiş hissediyorum” dedi. Op. Dr. İbrahim Halil Karakan ise hastanın kendilerine geç başvurmasından dolayı kalın bağırsakta yaygın perforasyon (delinme) meydana geldiği için tüm kalın bağırsağı almak zorunda kaldıklarını söyledi. Hastanın kalın bağırsağındaki kitlenin zamanında teşhis edile-memesinden dolayı bu operasyonun zorunlu olduğunu belirten Op. Dr. Karakan, “Hasta daha önce müracaat etseydi daha küçük bir ameliyatla hastayı sağlığına kavuşturabilecektik” diye konuştu.(sondakika.com)

1212 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın