Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi65
Bugün Toplam606
Toplam Ziyaret784193
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Özgecan Arslan İçin İlçemizde Büyük Yürüyüş

 Tarsus'ta, üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesi üzerine yurt çapında oluşan toplumsal refleks, dinmek bilmiyor. Yaşamının baharında dalından koparılan Özgecan'ın uğradığı alçakça cinayet, yurdun dört bir yanında protesto edilmeye devam ediyor.
 Vahşice işlenen cinayet, ilçemiz Mut'ta da,  geçtiğimiz hafta pazartesi günü düzenlenen eylemle protesto edilmişti. Eylem sonrası yürüyüş yapmak isteyen gruba, izin alınmadığı gerekçesiyle polis etmemişti.
 Yürüyüş yapmada kararlı olan Mut'lu Kadınlar Platformu, gerekli izinleri alarak “ÖZGECAN ANISINA KADINA ŞİDDETE HAYIR!” adı altında yürüyüş düzenledi. Mut Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan protestocu gruba; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş destek verdi.
 “ÖZGECAN ANISINA KADINA ŞİDDETE HAYIR!” yürüyüşüne katılanlar; ellerinde Özgecan fotoğrafları, işlenen vahşi cinayeti ve kadınlara yönelik şiddet eylemlerini kınayan pankart ve dövizler taşıdılar.  Cumhuriyet Meydanından yürüyüşe başlayan kortej; Atatürk Bulvarı'na çıktı. Sloganlar eşliğinde güzergahı takip eden grup, “Unutmak İhanettir”, “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Bağır Herkes Duysun, Erkek Şiddeti Son Bulsun”, “Asla, Yalnız Yürümeyeceksin”, “Kadın Yaşam Özgürlük”, “20'sinde Bir Fidan, Özgecan Aslan”, “Özgecan Aslan İsyanımızdır” şeklinde sloganlar atarak Hükümet Konağı karşısında bulunan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdüler. Burada, Özgecan anısına saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşı okuyan grup, Özgecan için ayrıca dua etti.
 Mut'lu Kadınlar Platformu adına Burcu Savur tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bugün burada, vahşice katledilen Özgecan'a, tüm tecavüz mağdurlarına, çocuk tacizlerine ve istismarlarına devlet destekli erkek şiddetine dur demek için, artık yeter demek için toplanmış bulunuyoruz” denildi.
  “Katilleri tanıyoruz. Özgecan'ın katili; diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi, devletin hemen her kademesinde ve kurumlarında yer bulan, kadın düşmanı gerici ve baskıcı anlayıştır” denilen basın açıklamasının devamında, şu görüşler dile getirildi: “Bizler, evde sokakta ya da çalıştığımız yerlerde kadınlar olarak yaşadığımız baskı, şiddet ve sömürünün arkasında erkek egemen anlayışın olduğunu biliyoruz. Dilimiz, rengimiz, etnik kökenimiz, inancımız, statümüz, yaşımız farklı olabilir ama maruz kaldığımız sömürü, baskı ve şiddet aynıdır. Bizi yok sayan, emeğimiz ve bedenimiz üzerine çöreklenen bu erkek egemen hegomanyasını, eşitliğin değil adaletin savunulması gerektiğini söyleyenlerin adaletini reddediyoruz. Mutlu Kadınlar Platformu olarak; bu zulüm, bu işkence, bu karanlık dünyanın karanlık yüzleri çekin ellerinizi üzerimizden diyerek, canımıza kıyanları, bedenimizi yakanları şiddetle kınıyoruz. Kadına yönelik sömürüye, tacize, tecavüze ve şiddete karşı kadın erkek omuz omuza, yaşamın her alanında mücadeleye devam edeceğiz.”
 Yapılan basın açıklamasının ardından Özgecan'ın fotoğrafına karanfiller bırakan katılımcılar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

1190 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın