Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi47
Bugün Toplam569
Toplam Ziyaret784156
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire BaşkanlığıMut Şube Müdürü Hüseyin Salğur Göreve Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur, “Biz bu memlekete hizmet etmeye geldik, elimizden gelen hizmetin en iyisini en güzelini yapacağız, ilçemiz her şeyin en güzeline layıktır. Büyükşehir Belediye başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın gerek  iş konusunda, gerek hizmet konusunda  bizlere nasihatleri  oldu bizler bu nasihatlere uyacağız. Hiç kimseyi ayırt edemeden herkesi kucaklayacağız, gece gündüz demeden Mut'a, Mut'lulara hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur'un göreve başlanması sebebiyle gerçekleştirdiğimiz ziyarette Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilçemize yapılan ve ilerleyen günlerde yapılması planlanan hizmetlerle  ilgili bir takım açıklamaları oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur ile yaptığımız röportajı sizlerle paylaşıyoruz.
Mut'tan Haber: İlçemizde orta refüj-peyzaj-ışıklandırma ile ilgili çalışmalar ne durumdadır?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur : Mut'ta orta refüj bakım onarım-peyzaj çalışmalarına hayırlısıyla başladık kısmet olursa çalışmalarımız bittiğinde ortaya çıkan sonuç ilçemiz için çok güzel olacak. Sanayi sitesinden başlayıp Şimşek Tesislerine kadar  devam eden orta refüj çalışmalarımızda çim ekimi, ağaç dikimi ve gerekli peyzaj çalışmaları yapılarak yol boyu aydınlatma işlemlerini de tamamlayarak Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mart ayı sonunda orta refüj, peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarını tamamlayıp  ilçemizde daha güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.
Mut'tan Haber:  Son günlerde geçen yoğun kış şartları ve kar yağışı nedeniyle ulaşım konusunda güçlük yaşanan ilçemiz yayla mahallerinde yol durumu nedir?
 Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :  Kar'la mücadele konusunda Gökçetaş, Güme, Ballı ve yayla mahallelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Mut merkez ve mahallelerinde ulaşımla ilgili şu an hiçbir sıkıntımız yok, tüm yollarımız ulaşıma açık.
  Mut'tan Haber:   İlçemizde asfalt konusunda Büyükşehir Belediyesinin yapmayı düşündüğü çalışmalar nelerdir?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :    Malzemeli bakım çalışmaları kumlama çalışmaları devam ediyor, yaz mevsimin gelmesiyle tahrip olan yollarda yama çalışmaları, yol genişletme ve asfalt çalışmalarımız devam edecek. 
  Mut'tan Haber:    Yeni yürürlüğe giren büyükşehir yasası çerçevesinde büyükşehre devir olan ilçemiz toptancı hali son durumu ne olacak?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :      İlçemiz toptancı hali ardiye kısmında meydana gelen yangın olayının ardından toptancı hali ile ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı'yla birlikte ilgili yangın olayının yaşandığı bölgede gerekli incelemelerde bulunulduk, ilçemiz toptancı halinde bulunan esnaflar ve nakliyatçılarla toplantı düzenleyip  Mut Toptancı Hali'nin eksiklikleri ve yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı'yla birlikte koordineli bir şekilde tekrar toplantı düzenlenip toptancı hali sezona sıkıntısız bir şekilde hazır olacaktır.
  Mut'tan Haber: Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilçemizde yer alan park ve dinlenme alanlarıyla ilgili projeler nelerdir?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur : Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak ilçemiz Meydan Spor Kompleksi içerisinde yer alan park ve dinlenme alanlarıyla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden görevli peyzaj mimarı, şehir plancısı görevlilerinden oluşan heyet gerekli çalışmaları yapıyorlar, bunun yanı sıra da yine Mut'ta insanlarımızın aileleriyle birlikte giderek oturup piknik yapabileceği, dinlenebileceği yeni park yeri alanlarının da yapılabilmesi için gerekli uygun park alanları aranmaktadır. Yeni yeşil alanlar tespit edilip gerekli çalışmalar yapılarak halkın hizmetine sunulacaktır.
Mut'tan Haber: İlçemiz Otogar konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin düşünceleri nelerdir?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :  Otogar konusunda şahsen ben kendim de çok hassasım, otogar bir şehrin güzel yüzüdür, bu yüzden otogar'a gerekli özen gösterilmesi konusunda ciddi anlamda  otogarın takipçisi oluyorum.İlçemizin en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında otogar büyük önem taşımaktadır, otogarı kontrole gittiğimiz ilk gün gayet hoş karşılandım, otogar içerisinde bulunan lavaboların temizliği, kafeterya kısmına gerekli özenin gösterildiğini gözlemledim. Bu konuda Mut Otogarını tertemiz bulduğum için orada görevli bulunan arkadaşlara teşekkür ettim.  
Mut'tan Haber:  Mezbahane konusunda bizleri bilgilendirir misiniz?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :   Mezbahaneyi kontrol etmeden önce ilçemizde faaliyet gösteren kasapları dolaştım, mezbahane ile ilgili sıkıntıları olup olmadığı konusunda fikir alışverişinde bulundum.  Kendim de sağlıkçı kökenli olduğum için temizlik konunsa son derece önem verdiğimi belirtmek isterim,  kesim yapılırken İslami kurallara uyulmasına da son derece dikkat edilmesi gerektiği yönünde çalışan arkadaşlara gerekli uyarılarda bulundum.
Mut'tan Haber:   İlçemiz Şehir Mezarlıkları konusunda planlanan çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışması var mıdır, varsa bizleri bilgilendirir misiniz ?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :   Bazı mahalle mezarlıklarında   temizlik işlemlerine başladık, mezarlıklarımızla ilgili önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı çalışmalarımız devam edecek.
Mut'tan Haber:    Ulaşım konusunda Büyükşehir olarak ilçemizde yapılması planlanan projeler nelerdir?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur :  Ulaşım konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından  yüz adet yeni otobüs alındı. Alınan yüz otobüsten altmış adedinin teslim edildiğini biliyorum, önümüzdeki süreçte Mersin'in her ilçesine bu otobüslerden verilerek halkın hizmetine sunulacaktır. 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi; “Biz bu memlekete hizmet etmeye geldik, elimizden gelen hizmetin en iyisini en güzelini yapacağız, ilçemiz her şeyin en güzeline layıktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'ın gerek  iş konusunda, gerek hizmet konusunda  bizlere nasihatleri  oldu bizler bu nasihatlere uyacağız. Hiç kimseyi ayırt edemeden herkesi kucaklayacağız, gece gündüz demeden Mut'a, Mut'lulara hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Aslen Mut'lu olan Hüseyin Salgur'u daha yakından tanımak isteyenler için özgeçmişini kısaca siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.
1968 yılında Mut Çamlıca(Beci) Mahallesi'nde doğdu. İlkokulu Çamlıca köyünde tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Mut'ta tamamladı. İçel Sağlık Koleji Radyoloji Bölümünde eğitimine devam eden Salgur, 1995'de ilk tayin yeri olan Kuşadası Devlet Hastanesi'nde göreve başladı.  Kuşadası Devlet Hastanesi'nde kısa bir süre görev yaptıktan sonra Mersin Devlet Hastanesi'ne atandı. Memuriyetinin yanında Mersin Üniversitesi Radyoloji Bölümü'nde eğitimine devam eden Salgur, Mersin Üniversitesi Radyoloji bölümünden mezun oldu. 20 yıl Mersin Devlet Hastanesi Radyoloji Bölümü'nde görev yapan Salgur, görev süresi boyunca Mersin Devlet Hastanesi Türk Sağlık-Sen İşyeri Temsilciliği (7 yıl), Tüm radyoloji Teknisyenleri Derneği Başkanlık görevlerini (4 yıl)  yürüttü.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Daire Başkanlığı Mut Şube Müdürü Hüseyin Salgur, evli ve iki çocuk babası.

2263 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın