Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi62
Bugün Toplam600
Toplam Ziyaret784187
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vergi Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

 Mut Mal Müdürü Vekili Sayit Dilek, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Vergi Dairesi çalışanları ve mali müşavirler ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Her yıl 23 Şubat–1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinlikler kutlanan Vergi Haftası'nın başlaması dolayısıyla ilçemizde gerçekleştirilen törene, Mut Mal Müdürü Vekili Sayit Dilek, vergi dairesi çalışanlar, mali müşavirler ve vatandaş katıldı.
 Sayit Dilek'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törenden sonra Kaymakam Mehmet Ali Akyüz makamında ziyaret edildi.
 İlçe Kaymakamı Akyüz'ün ziyaretinin ardından basın mensuplarına bir açıklama yapan Sayit Dilek açıklamasında şu sözlere yer verdi;
Değerli Mut Halkı,
Vatandaşlarımıza  verilecek olan tüm kamu  hizmetlerinin, en hızlı, en etkin ve en verimli şekilde yürütülebilmesi için, gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Vergi, yalnızca kamu giderlerini finanse eden bir kaynak değil, aynı zamanda ekonomik bir büyümeyi teşvik eden, istihdamı, sanayileşmeyi özendiren, haksız rekabeti önleyen, sosyal adaleti düzenleyen, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlayan en önemli araçlardan biridir.
Köklü ve vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulmadığı  bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi Haftası etkinlikleri ile vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare- mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir.
Bu doğrultuda, Vergi Haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençle-rimize Vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanması çalışılacaktır. Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatılacaktır .
Mükellef ve vergi dairesi el ele, gelin bu haftayı kutlayalım. Vergi haftası, hepimizin bayramı olsun. Mut Malmüdürlüğü olarak bizler, mükelleflerimizle sıcak iletişim kurmanın sevincini, kendimizi en samimi yollardan anlatabilmenin keyfini ve verginin önemini paylaşabilmenin gururunu yaşıyoruz. Sizler de vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın.
Hedefimiz; Etkin İdare, Mutlu Mükellef, Güçlü Bir Türkiye.” dedi.
 Yapılan açıklamanın ardından Mut Kaymakamı Akyüz ve Mut Malmüdürü Vekili Sayit Dilek  katılımcılarla birlikte  hatıra fotoğrafı çektirdi. 

1407 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın