Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi16
Bugün Toplam430
Toplam Ziyaret787516
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Bakan Elvan'dan İlçeye Ziyaret

 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile beraberindeki TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Karaman Valisi Murat Koca Karaman'a giderken Mut Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.
  Mut Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Karaman Valisi Murat Koca, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Ticaret odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, il ve ilçe protokolü katıldı.
  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile beraberindeki TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Karaman Valisi Murat Koca Karaman'a giderken Mut Ticaret ve Sanayi Odası'na ziyarette bulundu.
  Mut Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Karaman Valisi Murat Koca, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Ticaret odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, il ve ilçe protokolü katıldı.
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'dan yardım isteyen Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Mersin'e uzak olunmasından dolayı sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, Elvan' dan Mut'un Karaman'a bağlanması için yardımcı olmalarını istedi. Bakan Elvan ise bu isteğe, "Mut bizim bir parçamız" demekle yetindi.
  Başkan Mehmet Gürsel Aydın yaptığı konuşmada, “Yapımı planlanmış barajlar faaliyete geçtiğinde Kayısı ve Zeytinin geleceğinden endişe duymaktayız. İşsizlere iş imkanı olmadığından İlçemiz göç vermekte. İlçe sınırlarımızda bulunan Karaman'a bu sıkıntıları aşmak için bağlanmak istiyoruz” dedi.
 Aydın sözlerine şöyle devam etti, ”İlçemizde Kayısı ve Zeytin dikimi her yıl artmaktadır. Hava şartlarına göre üretimde farklılık yaşanmaktadır. Mersin bölgesinin kayısı üretiminin yüzde 86'sı, Zeytin üretiminin yüzde 57'si ve Türkiye genelinin de yüzde 6.69'u Mut'tan karşılanmaktadır.
 Yapımı planlanmış barajlar faaliyete geçtiğinde Mut'un Kayısı ve Zeytin üretiminin geleceğinden endişe duymaktayız. İlçemiz göç vermekte, günlük Karaman'a taşımalı olarak fabrikalara 2 bin işçi gitmektedir. İlçemiz enerji bölgesi olup, HES ve RES faaliyet göstermekte olup yenilerinin de yapımına devam edilmektedir. Konya- Karaman Sanayicisinin Taşucu limanına ulaşması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ilçemizde 170 hektar alan sanayi bölgesi olarak tescil edilmiştir. Burada OSB kurulmasını talep ediyoruz. GÖKSU vadisinde ürün çeşitliliğimiz Kayısı ve Zeytin, Zeytinyağından markalaşmamız ve daha çok Mut ilçesinde Tarım ve Tarıma dayalı sanayi ürünlerinin gelişmesi için birliğimiz tarafından ilçemize tarım lisesi açılmasını istiyoruz. İlçemiz Ticaret, Sağlık, Hizmet ve Tarım sektöründe Karaman ile iç içe girdiğinden Karaman'a bağlanmak istiyoruz” dedi.
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise,"Mut bizim bir parçamız" dedi ve sözlerine şöyle devam etti, “Mut'la ilgili herhangi bir söz konusu sıkıntı olduğunda Mut'u Karaman, Ermenek ve diğer ilçelerimizden farklı görmüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de hizmet vermeye devam edeceğiz. Mut son yıllarda önemli bir gelişme kaydetti özellikle Kayısı ve Zeytin yetiştiricilik alanında inanılmaz bir artış ve gelişme sağladı. Bunu bizde yakinen takip ediyoruz. Gelişmelerden çok büyük bir memnuniyet duyduğumu da ifade ediyorum. Ulaşım alt yapısı itibarıyla Mut'un bazı sorunları var. Çevre yoluyla ilgili sorunları var. Diğer taraftan Mut'u Silifke'ye bağlayan bölünmüş yolun bitirilmesi gerekiyor. Özellikle o yol güzergahında yapılacak olan baraj nedeniyle bir gecikme söz konusu oldu ama bu yıl bunun ihalesini yapacağız. Mut Silifke yolunu da bölünmüş yol olarak inşallah getireceğiz” dedi.
  Diğer taraftan Mut Karaman'a bağlandığın da çok iyi olacak diyen Elvan, “Sizlerin çok güçlükler yaşadığınızı biliyoruz. Özellikle Sertavul geçidinde araçların zaman zaman sıkıntı yaşadığını ve zaman zaman bu yolun kapandığını biliyoruz.
 Bu çerçevede Karayolları Genel Müdürlüğümüz bir proje hazırladı. İnşallah Sertavul'u tünelle geçeceğiz. Çalışması hazırlanıyor. Projesi bu aylarda bitecek. Hemen ihaleye çıkaracağız. Sertavul'da yoğun tipi, kar yüzünden ve zaman zaman heyelan sebebiyle sıkıntılarla karşı karşıya kalmayacağız. Yine Mut'un Gülnar bağlantısı ve Ermenek bağlantısını da iyileştiriyoruz. Mut Ermenek yoluna geçen yıl başladık en kısa zamanda tamamlanacak. Ermenek tarafında ise yol yapım çalışmalarına devam edeceğiz. Yine Anamur bağlantısı, Alanya Mahmutlar bağlantısı çalışmalarımız devam ediyor. Ermenek Anamur arasına güzel bir proje hazırlanıyor. Ermenek'ten daha kısa sürede Anamur ilçesine ulaşım sağlanacak” dedi.
  Bakan Elvan konuşmanın ardından Mut'a has zeytin ve zeytinyağını sıkmalarla bandırarak yedi. Mut Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Gürsel Aydın ise Bakan Elvan'a Mut tarihi ile ilgili resimler ve zeytinyağı takdim etti. Bakan Elvan, daha sonra beraberindekilerle birlikte karayolu ile Karaman'a gitti.

1072 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın