Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam404
Toplam Ziyaret783425
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Miniklerden “Atıklarımızı çöpe değil, geri dönüşüme atalım” Projesi

İlçemizde“Atıklarımızı çöpe değil geri dönüşüme atalım” sloganı projesi kap-samında Hükümet Konağı önüne kurulan çadırda geri dönüşümden yapmış oldukları atık-lardan yapılan aksesuar ve süs eşyaları sergi açılışına ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Emniyet Müdürü Murat Güney ve Öğrenci velileri katıldı.
Açılış konuşmasını 75'inci Anaokulu Müdürü Afet Yüğrük;“Atıkla-rımızı çöpe değil geri dönüşüme atalım sloganı adı altında, okulumuz 75'Yıl anaokulu olarak geri dönüşüm projesi kapsamında bir etkinlik oldu. Yaklaşık 3 haftadır veliler, okulumuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz işbirliği ile hazırlandık. Okulumuzda da bir dizi etkinlikler yaptık. Etkinliklerimiz olarak velilerin evlerinde atık malzemelerinden kıyafet ve çeşitli eşyalar yaptılar. Geri dönüşüm olarak çocukların bireysel resim sergileri oluşan bir resim sergisi açtık. Mesela kağıttan kağıt hamur yapıp onlardan heykeller oluşturduk.
Çocuklarımız çeşitli pet şişelerden aksesuarlar vb. süs eşyaları yaptılar” diyerek emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi. Konuşmaların ardından öğrencilerin yapmış olduğu Anaokulu öğrencileri pankartlarla slogan atarak yürüyüş yaptılar.Mut 75'yıl Anaokulu öğrencileri ve velilerinde katılımı ile Hükümet konağı önünde başlayarak ellerindeki dövizlerle, Hükümet caddesi, İnönü caddesi, Karakozak sokaktan tekrar Hükümet konağı önüne kadar slogan atarak yürüyüş yapan minik öğrencilere vatandaşlarda alkışlarla destek verdi.
“Atıklarımızı çöpe değil geri dönüşüme atalım” sloganı adı altında “Kağıt çöp değildir”, “Her atık çöp değildir. Farklılaş-tırıyoruz, kazanıyoruz, dönüştürüyoruz, önem-siyoruz”, “Atıkları geri dönüşüme ver hayata bir can ver”, “Mutluyum atık topluyorum”, “Plastik atıkları doğaya atmayın”, Rahat bir nefes almak istersen eğer atıklarını geri dönüşüme ver”, “Yarı-nın doğasını bugünden yarat” yazılı pankartlarla yürüyüş yaparak slogan atan minikler yürüyüşten sonra Hükümet Konağı önünde sona erdi.
(Haber:Ahmet Güler)



1066 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın