Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam465
Toplam Ziyaret783486
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vergi Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Semineri Yapıldı

14 Nisan Salı günü Mut Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda Vergi kanunu,Türk Ticaret Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunlarında konusunda uzman kişilerin gerçekleştirdiği sunumla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçemizde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, sanayiciler, esnafların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası uzmanlarından Ali Elitemiz, Eda Kanlı, Nejdet Kutlukaya katılımcıları bilgilendirdi.
Vergi kanunu,Türk Ticaret Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunlarında bilgilendirme programın açılış konuşmasını yapan,Nejdet Kutlukaya hiç bir şeyin maliyetinin insan hayatından daha önemli olmadığını belirterek, katılımcılara toplantıya iştirak etmelerinden dolayı teşekkür etti.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgilendirme sunumu yapan Uzmanlar İş Sağlığı ve Güvenliğinin çalışanların sağlık ve güvenliğini sağlamak için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardan oluştuğunu belirttiler.
Dünyada her yıl 270 milyon iş kazasında 2 milyon kişinin işle ilgili hayatını kaybettiğini, 160 milyon kişinin de işle ilgili hastalık yaşadığını ifade eden Ali Elitemiz; “Türkiye'de her gün 172 iş kazasında 4 kişi hayatını kaybederken 6 kişi sürekli iş göremez hale geliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda cezalandırıcı bir yaklaşım yerine önleyici bir yaklaşım esas alındı, kanun iş kazası veya meslek hastalığı yaşanmadan önce önlem almaya yöneliktir. Bütün iş yerlerine risk değerlendirmesi zorunluluğu getirilmektedir. Risk değerlendirmesi çok önemlidir, yapılmadığı takdirde cezaları vardır. İşveren işyerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyecek tehlikelerin belirlenerek gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır. İş yerleri yapılan işin niteliğine göre tehlike sınıflarına ayrıldı.”dedi.

İş kazasının meydana gelmemesi için gerekli özenin gösterilmesine de değinen Elitemiz; “Kaza geliyorum demez, ancak iş kazası gelirken de söyler.Önemli olan kazayı gelmeden görebilmektir.Bunun için eğitim verilmesi gereklidir. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde iş işten geçtikten ve hayatlar kaybedildikten sonra alınacak tedbirler işe yaramaz. Önlemek, ödemekten daha ucuzdur ve insanidir ki bazen çok acı şeylerin ve hayatların kaybedilmesinin sebebi olmak ödeyebilmekle bile telafi edilemez.” şeklinde konuştuktan sonra katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.



1002 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın