Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret782534
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Mut Belediye Meclisi'nin 2015 Nisan ayı toplantısı Belediye Sinema ve Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Yoklama ve Saygı Duruşu'nun ardından Gündem'e alınacak önergelerin görüşülmesine geçilen toplantıda, önergelerin tamamı kabul edildi. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, yasa gereğince 2014 Yılı Belediye Faaliyet Raporu'nun okunması ve oylanması için Meclis Başkanlığı görevini, Belediye Meclis Üyesi ve Meclis 2. Başkan Vekili Rasim UYSAL'a devretti. Rasim UYSAL, Mut Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu'nun Üst Yönetici Sunuş Bölümü'nü okuduktan sonra, Faaliyet Raporu'nu oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda Mut Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
Daha sonra görev sürelerinin dolması nedeniyle Daimi Encümen ile Bütçe Plan Komisyonu ve İmar Komisyonu üyeliklerinin seçimine geçildi. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, CHP Grubu'nun da komisyonlarda görev alabilmeleri amacıyla komisyonların üye sayısının 3'ten 5'e çıkarılmasını oylamaya sundu. Oylamada komisyonların üye sayılarının 5'e çıkarılması oybirliğiyle kabul edildi.
MHP Grubunun Daimi Encümen üyeliği için önerdiği Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Keskin ve Ali Mustafa IŞIKLI oy çokluğuyla Belediye Daimi Encümen üyeliğine seçildiler. Bütçe Plan Komisyonu üyeliklerine; MHP Grubundan Muhammet UÇAR ve D.Ali ÇETİN, Ak Parti Grubundan Sultan ÇOPUR ile CHP Grubundan Doğanay DOĞAN oybirliğiyle seçildiler. İmar Komisyonu Üyeliklerine ise; MHP Grubundan M.Tunca ÇELİK ve Abdullah KESTEL, Ak Parti Grubundan Lokman TURHAN ve Mehmet ELER, CHP Grubundan ise Nurşen ÖZKAN seçildiler. İmar Komisyonuna havale edilecek evrakların oylamayla kabul edildiği 2014 Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda, ilçemizde yapılaşmayı düzene sokması amacıyla hazırlanan "İMAR PLAN NOTLARI GENEL HÜKÜMLERİNE PLAN NOTU EKLENMESİNE İLİŞKİN HAZIRLANAN İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ" oybirliğiyle kabul edildi.
Sarıtaş bölgesi ve Deveci Mahallelerine yapılan parklara isim verilmesi amacıyla verilen önergeler kabul edilerek Sarıtaş bölgesindeki parka Tarsus'ta katledilen Özgecan Aslan, Deveci Mahallesi'ndeki parka ise Ege Üniversitesi'nde cinayete kurban giden Fırat Çakıroğlu'nun isimlerinin verilmesi kabul edildi.
Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, ilçedeki diğer parkların da eksiklerinin tamamlanması ve yeni yapılacak parklara da isim verilmesinin önümüzdeki meclis toplantılarında gündeme geleceğini, isim konusunda Belediye Meclis Üyeleri'nin görüş ve önerilerini beklediğini söyledi. Alahan'da yapımı süren Mesire yeri ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, "Bilindiği gibi Alahan bölgemizde bir mesire alanı yapımı sürüyor. Biz Belediye olarak buranın yapımına ortak olarak söz sahibi olmayı arzu ediyoruz. Bu nedenle yapımı süren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait binanın tamamlanmasını üstlenerek, karşılığında Alahan'da yapımı süren mesire alanına ortak olmayı düşündük. Buranın projesinde lokanta, çay bahçesi, kamelyalar ve piknik alanları bulunuyor. Burasının en kısa zamanda hizmete girmesi için biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmayı planlıyoruz" dedi. Yapılan oylamayla bu teklif kabul edildi. Belediye çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan YILMAZ, Cumhuriyet Meydanı düzenleme projesinin kabul edildiğini, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını belirterek, "Bu projemize Valilikten yüzde 95 hibe desteği aldık. Projeye festivalin hemen bitiminde başlayarak yılbaşına bitirilmesini sağlayacağız. Bu projenin ardından İç ve Dış Çarşı'larla ilgili bir çalışmamız olacak" diye konuştu. Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Mut Kalesi'ndeki yanan lokantanın yerine yapılması planlanan işletmeyle ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu'na başvuruda bulunul-duğunu, bu konunun üzerinde de önemle durduklarını sözlerine ekledi. Orman İşletmesi'ne giden yol üzerinde bulunan Yaşat Manav'larda ait bina ile ilgili bilgi veren Başkan YILMAZ, "Yaşat MANAV Bey'le görüştük. Kendileri evi restore ederek Mut halkının hizmetine sunmayı düşündüklerini söylediler. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz" diye konuştu.
Meclis toplantısı dilek ve temennilerle son buldu.



904 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın