Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam394
Toplam Ziyaret783415
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AK PARTİ Milletvekili Adayı Av. Zeynep Gül Yılmaz Basınla Buluştu

7 Haziran 2015 Milletvekili seçiminde AK Parti Mersin 4'cü sıradaki Milletvekili adayı Av. Zeynep Gül Yılmaz basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil ve parti yönetimi katıldı.
AK Parti Mut İlçe Başkanlığınca organize edilen ve ilçemiz Öğretmenevi Konferans salonunda ulusal ve yerel basın mensuplarıyla buluşan Av. Zeynep Gül Yılmaz, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Mut'lu bir hemşeriniz olarak doğup büyüdüğüm sadece Mut ilçesinin sorunlarına değil Türkiye'nin sorunları ve bu sorunların çözümü için uğraş vereceğini ifade eden Yılmaz, “Şehit kanı dökülsün ve bu kaostan faydalanalım diye bekleyen kesimler olduğu için çözüm süreci çok uzadı. Türkiye'de Başkanlık sistemine aslında çok daha önceden geçilmesi gerekiyordu. Dünyada birçok önemli ülke başkanlık sistemiyle yöneltiliyor. Bunlara örnek, Amerika, Fransa Almanya gibi devletler. Onlar neden bu sisteme geçmiş çünkü iyi bir yönetim olduğu için” dedi.
Yılmaz sözlerine şöyle devam etti, “Başkanlık sistemi hizmetin tıkanmaması için hizmetin tek elden yürütülebilmesi için, her an bir devrilme tehlikesiyle karşılaşmadan herhangi bir engelle karşılaşmadan güçlerin tek elde toplandığı bir sistemdir. Yani yasamanın yürütmeyi devirme kaygısı, korkusu olmadan idare edildiği bir sistemdir. Mevcut yasaların çıkarılmaması tehlikesiyle süreç ilerlemiyor. Sürecin tıkanmaması adına hizmetin tek elden çıkması adına başkanlık sistemine geçilmesi gerekiyor ki, hizmette daha hızlı bir yol alınabilsin. Başkanlık sitemini vatandaşımıza çok iyi anlatacağız. Başkanlık sistemi vatandaşın korktuğu gibi değil tam tersine hizmetlerin tek elden daha hızlı bir şekilde yapılabilmesidir. Bakın yasalar çıkması için mecliste ölümüne direndiler ne kavgalar ettiler. Bunların önüne geçebilme adına icraatların hızlı bir şekilde tek elden yürütülmesi gereken bir sistem. Başkanlık sistemine geçen ülkelerin başarıları da bundan dolayıdır” diye konuştu.
2 dönemdir AK Parti Mut İlçe Başkanlığı yaptığını ifade eden Hüseyin Yeşil, 8 Hazirandan sonra çalışmalarının daha da yoğun olacağını söyledi. Başkan Yeşil sözlerine şöyle devam etti, “ Sayın kızımız yani vekilimizle birlikte İktidar anlamında Mut'un eksiği neyse yapmaya Mut'u kucaklamaya geldik. Vekilimizin kadın olması ve Mersin Milletvekili olmasını göz ardı etmeden ama kendi ilçesine de kadınlara da pozitif ayrımcılık yapmasına da müsaade ederim. Biz ilçemizin her türlü eksiği için çalışacağız. Halkımızın hizmetine ve gönlüne talibiz. diye konuştu.



1055 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın