Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam176
Toplam Ziyaret783197
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

AHİLİK HAFTASI BAŞLADI

Mersin Valiliği koordinasyonunda Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince geleneksel olarak sürdürülen ve bu yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında 22. gerçekleştirilecek Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları başladı.
Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Anadolu Selçuk-lularının mayasını hazırlayan, Cihan Devleti Osmanlının temelini atan ve Aziz Cumhuriyetimizin toplumsal yapısını sağlamlaştıran Ahilik Kültürünün, Geleneğin, Ahlakın, Çalışmanın, Bilimin ve Medeniyetin buluştuğu tarihsel bir olgu olduğunu vurguladı. Dinçer, “Her bir kapısında asırlardır ilmek ilmek dokunan halı gibi, kardeşliğimiz, cömert-liğimiz, dayanışmamız, hikmetimiz ve çok çalış-mamız vardır. Anadolu'da açılan Ahilik Kapısı, Piri Ahi Evran-ı Veli Hazretlerimizin nasihatleri, felsefesi ve öğretisiyle taçlanarak halen bizlere yön vermektedir. Ahilik ocağının mensupları olan bizler, ülkemizin ve devletimizin sosyal, kültürel, sınai ve ticari yapısına hizmet sunmayı ibadet kabul ederek ma-hallerimizde, kasaba-larımızda, şehirlerimizde ve bütün yurdumuzda bu Ocağın öğreti ve değerlerini günümüzde de yaşatmaya çalışmaktayız” dedi.
Başkan Dinçer, açıklamasında geleneksel olarak sürdürdükleri ve bu yıl 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında kutlanacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Dinçer, 12 Mayıs Salı günü Birlik yönetim kurulu üyele-rince Mersin Valisi Sn Özdemir Çakacak, Büyük-şehir Belediye Başkanı Sn Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren'in ziyaret edileceğini söyledi.
Dinçer , yine etkinlikler kapsamında 13 Mayıs Çarşamba günü Yahya Günsur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi , 15 Mayıs Cuma günü ise Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde “Ahiliğin dünü bugünü ve yarını, Ahilik Kültürünün değerleri ve meslek etiği” konulu kon-feranslarla Ahilik kültürünün gençlere aktarılacağını ifade etti.
Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Proğramının ise 14 Mayıs Perşembe günü ger-çekleştirileceğini kaydeden Başkan Dinçer, “Cumhuriyet Alanında saat 08.45 de Birlik Yönetim kurulu üyelerimiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz, Oda Başkanlarımızla birlikte Atatürk Anıtına çelenk sun-ma ile başlayacak kutlama proğramı, sat 10.00 da Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayında devam edecek. Buradaki kutlama ise saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayıp, protokol konuş-maları ile devam edecek. Kutlama programımız Halk Oyunları gösterisi, Şed Kuşatma töreni ve ödel töreni ile devam edip, ge-leneksel Ahi Pilavı ikramı ile son bulacak. Kutlama proğ-ramımıza tüm Mersinlileri bekliyoruz” dedi.



806 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın