Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam7
Toplam Ziyaret782491
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Engelliler İçin Su Sporları Merkezi Açıldı

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Akkum İzcilik Kampı'nda Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle engelliler için tüplü dalış da yapabilecekleri 'Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi' açıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ile Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza attı. Mersin'in dalış merkezi olan Akkum İzcilik Kampı'nda, engelli sporcular için su altında tüplü dalış, tüpsüz şnorkelle yüzme, yüzme ve kano gibi sportif faaliyetlerin eğitiminin verileceği 'Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi'nin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. Engelli bireyleri su sporları ve dalışla buluş-turmayı amaçlayan ve Türkiye'nin her bölgesinden engelli sporcuların yararlanabileceği tesisin engellilere yönelik çevre düzenlemesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.
Uluslararası Engelli Dalıcılar Birliği (IDDA) ve Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü profesyonel dalgıçları, gönüllü eğitmenlik yaparak projeye destek veriyor. Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi'nde, engellilere Avrupa'daki ISO normuna sahip tek dalış eğitimi verilecek.
Akkum İzcilik Kampı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, engellilere yönelik açılan merkezin, Mersin ve Türkiye genelinden eği-timlere katılacak olan engellilere uzun yıllar fayda sağlayacağını söyledi.
Merkezin açılışında tüplü dalış yapan engelli dalıcıların heyecanı yüzle-rinden okunurken, tüpsüz şnorkelle yüzme ve kano gibi faaliyetlere de katılan engelli sporcular, böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Merkezin açılışına ilişkin bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Koca-maz, 6 engelli sporcu ile havuzda başlayıp, bugün 12 sertifikalı engelli sporcuyu denizle buluşturan projeyi hayata geçirdiklerini belir-terek, “Mersin inşallah her zaman ilkleri yaşayacak. En büyük özelliği reha-bilite etmek olan suyun her şeyin ilacı olduğunu düşü-nerek, engelli kardeş-lerimizin havuzda başla-yan projesini denize taşı-dık” dedi.



594 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın