Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam126
Toplam Ziyaret782610
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İlçemizi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin ilçemizdeki mitinginde Cumhuriyet alanını dolduran kalabalığa hitap etti. Kılıçdaroğlu, “ İlk dört ayda çıkaracağımız bir numaralı kanun temiz siyaset kanunu olacak. Siyasi ahlak kanunu siyaseti kirlilikten arındıracağız. Kendini düşünen adam politikaya girmeyecek. Vatandaşı düşünen, vatandaşa kendisini adayan vatandaşın sorunlarını çözmek için yola çıkan siyasete yol açacağız. Bunu yapmanın yolu sizden geçiyor. Bizi iktidara taşımanın yolu sizden geçiyor siz o nedenle bizim umudumuzsunuz o nedenle en büyük gücümüz halktır diyoruz halka güveniyoruz” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek Genel Seçimler öncesinde Mersin'in Mut ilçesinde halka hitap etti. Seçim aracının üzerine çıkarken “Başbakan Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla karşılanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye Hollanda'dan defalarca büyük Bizim tarım ürünü ihracatımız 12 milyon dolar şimdi hep beraber düşünelim Konya'dan küçük bir devlet 120 milyar dolar tarım ürünü ihraç ederken Türkiye neden 12 milyar dolarlık ihraç ediyor. Ne eksiğimiz var. Çiftçimi eksik var, Gençler mi eksik var, Toprak mı eksik var. Güneş mi eksik daha fazla var, yağmur mu eksik var bereketi var neyimiz eksik bir şey eksik değerli Mut'lular dürüst siyaset eksik namussuz siyaset eksik” diyerek bir gafa imza attı.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “ Ülkenin hangi şartlarda olduğunu sizde biliyorsunuz bende biliyorum. 13 yıldır bir iktidarla tanıştık. 2002 de doğan çocuk 13 yaşında. 13 yıldır bu ülkenin hangi derdini çözdüler. Hangi derdine çare buldular. Çiftçi, esnaf, emeklimi memnun kimse hayatından memnun değil. Ben kimin hayatından memnun olduğunu biliyorum. Hortumcular hayatından çok memnun. O zaman 7 Haziranda sandığa gidin yeni bir tarih yazacağız. Yeniden Türkiye cumhuriyetini bölgesini ve dünyanın onurlu bir ülkesi haline getireceğiz. Dış ve iç politika bu haliyle gitmez yürümez. Size diyorlar ki hükümet değişirse istikrar bozulurmuş memlekette istikrar mı kaldı Allah aşkına. Bu ülkede 2 milyon Suriyeli var hangi istikrardan bahsediyorlar” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti, “Çiftçi ürettiğinin karşılığını alamıyor. Alın terinin karşılığını alamıyor. Dolar nerelere çıktı hangi istikrardan bahsediyorsunuz. Benim sorumluluğum kadar sizlerinde sorumluluğu var. O zaman 7 Haziranda sandığa giderken yanınıza geçen seçimlerde CHP oy vermemiş bir vatandaşımızı alacaksınız onu ikna edeceksiniz. Diyeceksiniz ki yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Her evde huzur istiyoruz. İşsizlik istemiyoruz deyip oy isteyeceksiniz” dedi.
Yıllar yılı uğraştık didindik düşünün ulusal kurtuluş savaşından bu yana dedelerimiz bize güzel bir Türkiye bıraktı diyen Kılıçdaroğlu, “Dedelerimiz bize yaşanacak bir Türkiye bıraktı. Bu gün televizyonu açmaktan korkuyoruz acaba ne olacak diye gazeteleri okumaktan korkuyoruz acaba dün bir şeyler oldu mu diye. Biz yeni huzurlu bir Türkiye'yi inşa etmek zorundayız. Siyaset huzur ve saat gibi çalışan bir devlet mekanizmasını hayata geçirmektir siyaset budur.

Onların siyaseti ile benim siyasetim arasında Ağrı dağı kadar fark var. Onlar ceplerini doldururlar ben vatandaşın cebi dolsun diye mücadele ederim” dedi.
Refahın topluma yayılacağını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yaşanacak Türkiye'yi nasıl yapacağız bunun formülü bende. Refahı tabana yayacağız. Ülke kalkınıyor büyüyorsa vatandaşında cebi para görmesi lazım. Çiftçi ve esnafın memnun olması lazım. Biri yer biri bakarsa ne olur kıyamet ondan kopar. Bizde diyoruz ki herkes nasiplensin büyümeden kalkınmadan huzursuzluk olmasın bu ülkede. Huzur içinde yaşayalım” dedi.
Emekliye iki bayramda emekli ikramiyesi vereceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Refahın topluma yayılmadığı, refahın tabana yayılmadığı bir toplumda barış ve huzur olmaz. Herkesin büyümeden, kalkınmadan hak ettiği geliri aldığı düzendir. Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğim dedim. Söz verdim söz namus sözüdür. Birer maaş ikramiye vereceğim. Kıyameti koparıyorlar, Birer maaş ikramiye nasıl verirsin diyorlar. Ben mütevazı bir insanım. Benim yatlarım, katlarım falan yok. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Birde utanmadan, parayı nereden bulacaksın diyorlar. Sen Kaçak sarayına para bulurken sorun olmuyor da, konu emekli maaşı olunca mı kaynak soruluyor. Bu ülkede 11 milyon emekli var. Bir fire istemiyorum. Vakti gelenler emekli oldular, insan gibi yaşamak, alışveriş yapmak istiyorlar. Bayramı huzur içerisinde geçirmek istiyorlar. İlk Ramazan Bayramı'nda kaynak nasıl bulunurmuş onlara göstereceğim” dedi.
Alın teriyle para kazananın hakkını yedirmeden vereceklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim size sözüm var. Ben kul hakkı yemem, kul hakkı da yedirtmem. 17 milyon yoksulumuz var. Aylık geliri 200 liranın altında demektir. Ben Ankara'da vicdan var mı yok mu sormak isterim. 200 lira ile aile nasıl geçiniyor. Asgari ücreti 1500 lira yapacağım dedim. Maliye Bakanı diyor ki Asgari ücretin 1500 lira olması işçiye zulüm diyor. Ne zulmü olacak 1500 lirayla bırak asgari ücretli nefes alsın. Bu asgari ücretten vergi de almayacağım” dedi.
Mazot 1,5 lira olacağını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Elmas, yakut ve pırlantada ÖTV yok, ancak mazotta ÖTV var. Çiftçi üretiyor, alın teri döküyor. Ne yapsa çiftçi zarar ediyor. Çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız dedik. Çiftçi üretecek satacak ve kazanacak. Esnaf kazanacak. Dünyanın en pahalı mazotu Türkiye'dedir. Eğer bir iktidar partisinden milletvekili adayı görürseniz ona şu soruyu sorun. Dünya enerji ajansının raporuna göre Türkiye'de en pahalı yakıt var. Ona da itiraz ediyorlar. Ben eski maliyeciyim. Vergi, bütçe nedir bilirim. Nasıl harcanır bilirim. Kul hakkı yemenin ne olduğunu bilirim. Nasıl olacak diyorlar, sen yatlara mazotu 1.21 kuruşa verirken biz kaynak sorduk mu. Yata binenler tarlamı sürmeye gidiyorlar. 1.50 kuruşa çiftçiye yakıt vereceğiz. Elmas, yakut, pırlanta ve inci bunlarda ÖTV nasıl yoksa çiftçinin mazotunda da olmayacak” dedi.
Konuşmasının sonunda halkı selamlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ilçemizden ayrılarak Karaman iline gitti. 



835 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın