Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam355
Toplam Ziyaret783376
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Çocuğunu İyileştirmek İçin Ürettiği Şalgam Suyuna Patent Aldı

Anamur İlçesi'nde yaşayan Zeynel Abidin Kara, Akdeniz ateşi hastalığına yakalanan iki çocuğunu iyileştirmek için ürettiği organik şalgamın patentini aldı.
Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yük-sekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akif Altınbıçak'ın yardımları ile ürettiği şalgama patent almak için 3 yıl önce Türk Patent Enstitüsü'ne ulusal patent başvurusunda bulunan Zeynel Abidin Kara, patentini alarak mutlu sona ulaştı. Kara, patenti aldığını Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mü-dürü Niyazi Sarıoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Baş-kanı Ahmet Çetin'in de katıldığı basın toplantısıyla açıkladı.
Ürettiği şalgamın diğer şalgamlardan çok farklı olduğunu, Akdeniz ateşi hastası iki çocuğunun da şalgam sayesinde iyileştiğini belirten Kara, şalgamın özelliklerini ve faydaları hakkında da şunları söyledi:
"İnsan vücudun-daki zararlı toksinleri hızla bertaraf ederek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve bağışıklık sisteminden kaynaklanan tüm rahat-sızlıkların tedavisinde etkili. Özellikle son yıl-larda, doğal ve katkısız gıda ürünlerine talep ve ilgi hızla artmaktadır. Üre-tilecek doğal şalgam suyu ile kimyasal atık içermeyen herkesin rahatlıkla içebileceği sağlıklı ve doğal şalgam suyu üretimi bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Uygula-dığımız teknik hiçbir kimyasal ve katkı maddesi içermiyor. Siyah havuç, içme suyu ve yemeklik tuz kullanarak mayalanmayı, sadece doğal nohut ve bulgur unu ile gerçek-leştirerek fermantasyon süresini 190 saat ve sıcak-lığı 28 derece uygulayarak doğal şalgam suyu elde ediyoruz."
Toplantıya katılan-lara şalgam ikram eden Kara, ürettiği şalgamları Sosyal Yardımlaşma Vak-fı'ndan aldığı küçük bir sermaye ile kurduğu bir tezgahta satıyor.



982 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın