Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam412
Toplam Ziyaret783433
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

3 Yıl İçerisinde Mut'ta Susuz ve Yolsuz Mahalle Kalmayacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ilçesinde 3 yıl içerisinde susuz ve yolsuz mahalle kalmayacağını söyledi.
İlçemiz Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut ilçesinde 41 bin metre tarımsal sulama borusu dağıtım törenine katıldı. Törene Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. Sıra adayı Oktay Öztürk, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, kendilerinden önceki belediyelerin uzun yıllar içerisinde yapılamamış hatta cesaret bile edilememiş problemleri çözebilmek için kolları sıvayarak hizmete doyuracaklarını söyledi.
Kocamaz sözlerine şöyle devam etti, "Mutlu kardeşlerim sizlerin sadece nüfus cüzdanında mutlu yazmasın, gerçek hayatınız mutlu olsun. Önümüzdeki 3 yıllık süre içerisinde yolu ve içme suyu olmayan köy kalmayacak.
Ürettiğiniz malların değerlendirilmesi, daha iyi para etmesi, sizlerin de emeğinizin karşılığını bulması düşüncesi ile Tarımsal Hizmetler Daire Baş-kanlığını oluşturduk. Bu Türkiye'de ilk defa Mersin Büyükşehir Belediyesi ta-rafından kurulmuştur.
Eksiklerimiz olabilir ama bu eksikliklerin bir kısmı yasalardan kay-naklanmaktadır. Yoksa biz yetkilerimizi Allah'ın izni ile sonuna kadar sizlerin lehine kullanmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.
6360 sayılı Yeni Bü-yükşehir Yasasına değinen Kocamaz, "Yasanın 7. Mad-de'sindeki Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla her türlü faaliyet hizmette bulunabilir hükmü gereğince Büyükşehir Belediyelerine yetki ser-bestliği verilmiştir. Birçok Büyükşehir Belediyesinin görev alanında tarımsal sulama amaçlı tesis yapımı bulunmamaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarımsal Hiz-metler Daire Başkanlığı ve sulama amaçlı tesisler yapılarak üreticilere destek verilmiştir. Üreticilere destek vermek gayesiyle tarımsal ve sulama şube müdürlüğü kurulmuştur. Yasalar çerçevesinde bü-yükşehir belediyesi olarak 68 sulama kooperatifi kurulması sağlanmıştır. Büyükşehir belediyemiz tarafından öncelikle, yarım kalmış sulama tesislerinin tamamlanması gayesi ile 69 mahallede sulama tesisi tamamlanacak şekilde 192 bin 504 metre sulama tesisi kuru alım ihalesine çıkarılmış olup, çoğunluğu imar edilmiş sulama koope-ratiflerine teslime başlanmıştır” dedi.
Mut ilçesine 40 bin 360 metre sulama borusu alındığını ifade eden Koca-maz, "Mersin Büyükşehir tarafından alımı yapılan boruların kooperatifler ta-rafından döşenmesi halin-de yarım kalmış tesisler ta-mamlanarak, hizmete tam olarak açılacak. 62 bin 826 dekar ilave tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.
Mut ilçesinde ise 17 mahalleye ait sulama tesisi tamamlanması amacıyla 40 bin 360 metre sulama borusu alındı. Bu sulama borusuyla 16 bin 680 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.
Önümüzdeki dönemde bütçe imkanları dahilinde üreticilere destek amaçlı sulama tesisi ya-pımı veya boru verme işleme devam edecektir. Mer-sin büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde Mut Şube Koordinas-yon Müdürlüğü olarak en etkin bir şeklide 102 mahalle 52 mezra olmak üzere 154 birime en iyi şekilde hizmet vermek için hizmet sunulmaktadır. Bu hiz-metlerin sunulabilmesi için Mut ilçesinde 195 personel ile birlikte Büyükşehir olarak halkımızın problemlerini çözme çabasını göstermektedir” ifadesini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin 1. sıra adayı Oktay Öztürk, devletin ve milletin zengin olduğunu ama alın terinin, birkaç tane soyguncunun ve aç gözlünün kasasına gittiğini ve onların ayakkabı kutularını ve kasa-larını doldurduğunu söyledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mut Belediyesi'nin tarım sulama borusu teslim töreninde konuşan MHP Genel Başkan Yar-dımcısı Oktay Öztürk, “milletten aldığını Allah kor-kusuyla millete verirsen, milletin hizmete gark olacağını, ama aç gözlülük yaparsan tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uza-tırsan o zaman rezil rüsva olacağını kaydetti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın iki yiğit başkan olduklarını anlatan Öztürk, "Bu yiğitler milliyetçi hareket fikrinin temsilcileridir. Onlarda eğrilik olmaz. Nebi kardeşimiz burada hizmete taliptir, arkasında Burhanettin Kocamaz var. Bugüne kadar gördü-ğünüz hizmetlerin daha fazlasını göreceksiniz. Bir de düşünün 7 Haziran'da Allah nasip eder, Burhanettin Kocamaz'ın arkasında hükümet olduğu zaman neler olabileceğini iki yiğidin açtıkları pencereden bakmaya çalışın. Çok güzel şeyler göreceksiniz. Bu millet zengin bir millet ama alın terimiz birkaç tane soyguncunun, aç gözlünün kasasına gidiyor. Onlar ayakkabı kutularını dolduruyor. En nihayetinde yaptıkları israfı kendileri yapıyor." şeklinde konuştu.
İktidarın israf yaptı-ğını vurgulayan Öztürk, "Bülent Arınç itiraf etti. Bu ülkede israfı önlersek, va-tandaştan vergi almaya gerek yok demişti. Biz bunu biliyoruz. Onu bir kat daha güçlendiriyoruz. Hani ballı ihalelerin başına konan var ya. Ortakları aşağıdan yukarıya doğru kademe kademe doğru gidiyor. Bu ballı ihaleleri alıp, milletin kesesinden zengin olup, milletin anasına küfredenler var ya, onların hortumlarını da kesip, oradan boşa gideni de, bu israfın önüne geçtiğimiz zaman, elde kalanın üzerine de eklersek Mut'un mutlu insanları, mutluluk gözbebeğiniz kadar size yakın olur. Şimdi bağınıza bahçenize su taşımak için borular döşeniyor. Gelin elimizi vicdanımıza koya-lım. 7 Haziran'da da öyle bir boru döşeyelim ki bu süprüntüleri öyle bir süpürelim ki millet de rahat etsin, hizmetler de gelsin. Allah yardımcınız olsun, Rabb'im korktuklarınızdan emin, umduklarınıza nail etsin." diye konuştu.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a des-teklerinde dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Başkan Kocamaz muhtar ve vatan-daşları platforma davet ede-rek, sulama borularının hayır-lı olmasını diledi.(Haber:Hasan Çetin)



802 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın