Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam211
Toplam Ziyaret779525
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN YILMAZ'DAN FESTİVAL DEĞERLENDİRMESİ

53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivalini değerlendiren Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, bazı aksaklıkların ve eksikliklerin olmasına rağmen genel anlamda iyi bir festival geçirdiklerini belirterek; festivale katılanlara ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Başkan Yılmaz'dan Festivalde Emeği Geçenlere Teşekkür
29 Mayıs Cuma günü başlayan ve 3 gün süren 53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali sona erdi. Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, festivalin sona ermesinin ardından ilçedeki basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı düzenledi.
Mut Belediyesi olarak düzenledikleri, içerisinde bir çok etkinlik, sportif yarışmalar ve konserlerin yer aldığı festivali değerlendiren Başkan Yılmaz; bazı aksaklıklar ve eksiklikler olmasına rağmen, genel anlamda iyi bir festival geçirdiklerini söyledi. Gazetecilerin sorusu üzerine, festival açılışında ve akşam konserleri öncesinde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili konuya girmekten kaçınan Yılmaz, “Biz herkesi seviyoruz” demekle yetindi.
Teşekkürlerini sıralayan Başkan, “Festivalin içeriği ve muhatabı kim varsa teşekkür ediyorum. Kayısı Bayramını bize vesile kılan önce üreticilerimize, festival boyunca ve festivalde çalışan belediye personeli ve işçilerimize, dışarıdan gelen belediye başkanlarımıza, siyasetçilerimize, il başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum örgütlerine, çadır kurarak Çınaraltı'nda insanlara yeme içme imkanı veren ve sergileyen sivil toplum örgütlerine, herkese teşekkür ediyoruz. Üç gün boyunca kazasız belasız, olaysız, sağduyulu hareket eden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bazı Esnaf Yanlış Yaptı

Festivalde bir kısım Mut esnafının yanlış yaptığını ve bunu tutanaklarla tespit ettiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, bunun için yaptırım uygulayacaklarını söyledi.
Festival için yer kiralayan bazı Mut esnafının kendi yerlerini, ücret tarifesi daha yüksek uygulanan Mut dışından gelenlere sattığını söyleyen Yılmaz, bu davranışın etik olmadığını belirtti. Bu olayı tutanakla tespit ettiklerini kaydeden Yılmaz, nasıl bir yaptırım veya ceza uygulanacağına komisyonla bir araya gelip ortak karar neticesinde belirleneceğini dile getirdi.

Festival maliyeti 220 Bin TL

Toplantıda yaklaşık festival maliyetini de açıklayan Başkan Yılmaz, festivalin 220 bin TL'ye mal olduğunu belirtti. Çadır ve pazarcılardan toplanan işgaliyeden 84 bin TL, Büyükşehir'den gelenin ise 50 bin TL olduğunu söyleyen Yılmaz; geri kalan miktarın ise Mut Belediyesi'nden karşılandığı bilgisini verdi.

Topraktan Çıkan Tohum Gibiyiz

Bundan sonra yapılacak festivallerin boyutu konusunda görüşlerini açıklayan Başkan Yılmaz, kabuktan, topraktan yeni çıkan bir tohum konumunda olduklarını söyledi.
Yılmaz, “Görevimizi tamamladık, artık açılacağız. Gerek ülke içi olur, gerek dünya olur açılabildiğimizin boyutu. Tabiri caizse, ilçe topraktan yeni kafasını doğaya uzatıyor.
Yani üretimi tamamladık; sayı olarak tamam, arazi olarak tamam, kalite olarak tamam. Bundan sonrası ayakta kalma ve daha genişletebilme mücadelesi olur. Organize sanayi onun için lazım zaten” şeklinde konuştu.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın festival değerlendirme toplantısı, toplantıya katılan gazetecilerin festivalde gördükleri eksiklikleri dile getirmesi ve sorularının yanıtlanmasıyla devam etti. Başkan Yılmaz, seneye düzenlenecek festival için görülen eksikliklerin giderilerek, daha iyi bir festival düzenlemek için çalışacaklarını söyledi. Basın toplantısı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.



751 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın