Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam598
Toplam Ziyaret779226
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali Kutlandı

İlçemizde her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Kayısı Kültür ve Sanat Festivali'nin 53.sü Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.
Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen açılış törenine Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mersin Milletvekili Adayları, İlçe Garnizon Komutanı Hakan Şen, Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Festival açılışında bir konuşma yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz; “Kayısıda Türkiye'de tescilli üretim konusunda ilçede son yıllarda ciddi manada gelişmelere sahne olduğunu belirterek, "1949 yılında ilk kayısı fidanını getiren Nail Türe’ye ve ilk bahçeyi yetiştiren Mehmet Parlatan'a teşekkür ederim. İlçemizin mikro klima yapısından dolayı ürettiğimiz ürünlerin rengi tadı aroması ve erken olma özelliği ile Mut kayısısı diğer kayısılardan ayrı bir anlam ifade ediyor. Diğer Kayısılardan gerçekten kalite ve her zaman sevilen bir yapısı var. İlçemizde 20 Nisanda başlayan kayısı hasadı sofralık üzerine bitirilmektedir. Türkiye'nin sofralık kayısı üretiminin yüzde 70'ini Mut ilçesi ve kalan yüzde 30'nuda Akdeniz bölgesinin diğer ilçeleri karşılamaktadır. İlçemizde 55 bin dekar arazide 1 milyon kayısı fidanı bulunmaktadır. Kayısı hasadında yaklaşık olarak 4 bin işçi çalışmaktadır. Kayısının yüzde 30'nuda ihracata vermekteyiz. İhracatında artmasıyla kayısı çeşitlerine yönelen üreticilerimiz, Trintina, Alkayısı, Bebeko, Aldeniz, Magador gibi kayısıların üretimine doğru yönelmişler ve para kazanmaya başlamışlardır. İlçemizin ana gelir kaynağı tarım ve hayvancılıktır” dedi.
Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz yaptığı konuşmasında, İlçenin ilerleyen yıllarda Mersin ve Türkiye'nin parlayan bir yıldızı olacağını söyleyerek, 53. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivaline katılanlara teşekkür etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, "1 yıl zarfında otobüsümüzün tekerlerini yaparak ayağa kaldırdık artık hiçbir güç bizi hizmet yolundan alı koyamaz. Susuz , yolsuz hizmetsiz mahalle kalmayacak. Milletvekili olacak arkadaşlara sesleniyorum. Ankara'ya vardığınızda ilk işiniz Büyükşehir yasasının kanunlarını düzeltin. Bende 3 lira olan suyun tonunu düşüreyim. Bana engel yasa olmasın."dedi.
Günün anlam ve önemine dair yapılan konuşmaların ardından konuklara günün anısına plaketler verildi, plaketlerin takdim edilmesinin akabinde Mut Belediyesi Halkoyunları topluluğu gösterisi, kayısı yeme yarışmasının ardından protokol bereket için dilek havuzuna Kayısı döktü.



1016 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın