Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam64
Toplam Ziyaret781816
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Enerji Verimliliği Resim Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolüyle hayata geçirilen ve pilot olarak Mersin'de uygulanan Enerji Çocuk Projesi kapsamında yapılan resim yarışması ödül töreni yapıldı.
Altı farklı ilçede yapılacak olan ödül törenlerinin ikincisi Mut İlçesi Gazi ortaokulunda düzenlendi.
Törene; Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Enerji verimliliği İl koor-dinatörü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, Mut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Atilla Görgün ve Ahmet Baştürk, Mut İlçesi Okul Müdürleri , Gazi Ortaokulu yöneticileri, öğretmenler , öğrenciler ve veliler katıldı.
Mersin'de 13 ilçede 13 ayrı Ortaokulda bu çalışmayı yürüttüklerini söy-leyen Enerji Çocuk Projesi il koordinatörü ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Bağış, enerji verimliliğinin önemine vurgu yaparak, başta evlerde olmak üzere çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin çocuklar tarafından verimli kullanılması amacıyla çocuklarımızın enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi ve çocukların enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunmasının sağlanmasını hedeflediklerini ifade etti.
Çocukların enerjiyi verimli kullanmayı öğrenmesiyle, önce ev ekonomisine, sonra ülke ekonomisine katkıda bulunacaklarını söyleyen Bağış, enerji verimliliğinin gelecekteki nesillere anlatılmasında çocukların belirleyici ola-cağını ve etkin rol üstleneceğini belirtti.
Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin yaptığı teşekkür konuşmasında; 4 farklı kategoride verilen toplam 12 ödülün 3 tanesini Mut ilçemize gelmesini sağlayan Gazi Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek sözlerine başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun GERGİN , bu başarının çalışmanın ve inancın bir sonucu olduğunu anlattı. Ayrıca 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında gerek bu benim eserim gerekse TÜBİTAK bilim fuarlarına ilişkin ilçe katılımının ve başarılarının neler olduğunu anlattı. Mut ilçesinin proje ve yarışmalarda kendisinden her zaman derece ile söz ettirildiğini vurguladı. Emeği geçen tüm personele teşekkür etti. Dereceye girerek ödül alan öğrencileri başarılarından dolayı kutladı
Yapılan konuşmaların ardından Gazi ortaokulu “ enerji verimliliği kulübü” öğrencileri tarafından hazırlanan tasarruflu hayat konulu tiyatro gösterisi sah-nelendi. Gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı.
Programın sonunda il genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Koordinatörü ve Şube Müdürü ile Mut Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü tarafından iki adet tablet bilgisayar ve bir adet fotoğraf makinesi verildi.
Dereceye giren öğrenciler
1-Arda KILINÇ – Gazi Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi
2-Ramazan ÜNAN- Gazi Ortaokulu 8/D sınıfı öğrencisi
3-Ayşe ÇETİN- Gazi Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi



934 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın