Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret777510
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Geleceğin Yıldızları Sahaya İndi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bütün amatör spor kulüplerine ve sporun her türüne destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade ederek, "Geçen yıl 170 kulübümüze malzeme yar-dımı yaptık. Mersin'e ve spora gönül veren insanlarımıza yakışacak tesisleri yapmak boynumuzun borcudur" dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen 'Futbol Akademisi'nin açılışı Mersinli Ahmet Stadı'nda yapıldı. Açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Yargıtay Üyesi Salim Çevik, Mersin'e emeği geçmiş futbol emektarları ve Mersinli sporseverler katıldı. Spor yap-mak isteyen ancak hoca ve malzeme sıkıntısı çeken gençlerin spor yapmasına olanak sağlamak amacıyla oluşturu-lan Futbol Akademisi'nde, 7-14 yaş arası, 807 sporcu yer alıyor.
Futbol Akademisi'nin açılışında konuşan Büyük-şehir Belediye Başkanı Ko-camaz, Mersin'in aynı anda dört mevsimin yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle Akdeniz Oyunları çerçevesinde hayata geçi-rilen tesislerin Büyükşehir Belediyesi olarak dolu dolu kullanılmasından yanayız. Eğer bunlar düzenli bir şeklide kullanılamazsa bir müddet sonra maalesef bakıma muhtaç hale gelecek. Tabii ki spor bütün insanların ortak paydası. Hem sağlıklı yaşamak hem de centilmence bir arada olmak açısından çok önemli bir olgu. Bugün dünyanın değişik yerlerinde yaşayan, birbirini hiç tanımayan birçok insan aynı takımın ortak paydası olabiliyor. Demek ki dünyadaki kavgaların, dövüşlerin, savaşların son bulması da sporla sağ-lanabilir. Mersin'de, bütün gençlerimize sporla ilgilendikleri sürece, her türlü desteği vereceğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bütün amatör spor kulüplerine ve sporun her türüne Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Geçen yıl yaklaşık 170 kulübümüze malzeme yardımı yaptık. Araç desteği verdik. Mersinimize ve spora gönül veren insanlarımıza yakışacak tesisleri yapmak boynumuzun borcu.
Geçmişte Tarsus'ta bunu başardık. İnşallah Mersin'in tamamında da başarmayı hedefliyoruz ve Mersin'i spor merkezi haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.
Belediyeciliğin sade-ce alt yapı ve yol yapmak olmadığını vurgulayan Ko-camaz, "Belediyecilik, o kentte yaşayan insanların tamamını eşit görüp, onların bir araya geleceği mekanları oluşturmak, kentlilik bilin-cini geliştirmek, geleceğe doğru verilecek mücadelelerde herkesin mutlaka yol almasını sağlayabilmektir. Çünkü o kentte yaşayan insanlar kentin cefasını da sefasını da birlikte yaşıyor. Bu nedenle kentin problemlerini çözme konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Belediye hizmeti yapar ama o hizmeti yaşatmak, korumak o kentte yaşayan insanların göre-vidir.
Vatandaşımız bu hizmetlere sahip çıktığı sürece Belediyenin de şevki artar, daha yeni hizmetleri hayata geçirmek için çalışır ve yaptığı hizmetlerden haz duyar.
Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Akademisi'nde, futbol da-lında 807, basketbol dalında 170, voleybol dalında 150, hentbol dalında 75, yüzme dalında 750, jimnastik dalında da 50 olmak üzere yaklaşık 2100 çocuğumuz eğitim alacak. İnşallah Mersin'e ve ülkemize spor dalında güzel hizmetler ve başarılar kazandıracaklar diye ümit ediyoruz. İnşallah gelecek yıllarda diğer ilçelerimizde de bu tür hizmetleri yaygınlaştırmak düşün-cesindeyiz. Gençlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Futbol Akademisi'ne sporcuların gelişini kolaylaştırmak amacıyla Mezitli, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinden ulaşım sağlayan ring servisi hizmeti verilecek. On iki ay sürecek olan Spor Akademisi, yaz döneminde hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri sporseverlere açık olacak.



766 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın