Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam39
Toplam Ziyaret784887
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÇADIRDA YAŞAYAN AİLENİN TEK HAYALİ ; EV SAHİBİ OLABİLMEK

İlçemiz Bayır Mahallesinde yaşayan 4 çocuklu bir aile, çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yaz kış, derme çatma oluşturdukları, üstü naylonla kaplı çadıra benzer bir yerde yaşayan ailenin tek hayali; başlarını sokabilecekleri düzgün bir ev.

                İlçeye bağlı Bayır Mahallesi’nde yaşayan İnan ailesi, çok zor şartlarda yaşıyor. 4 çocuklu aile, kendi yaptıkları derme çatma bir yerde yaşam mücadelesi veriyor. Ailenin yaşadığı çadır benzeri yer, soğuk kış şartlarına ve insan yaşamına oldukça elverişsiz bir görüntü sergiliyor. Ailenin kendi imkanlarıyla oluşturduğu tek göz yer; briketlerle yapılmış ve tavanı naylonla kaplanmış. Oturdukları yerde elektrik ve su yok. Yaz kış burada yaşamını sürdüren İnan ailesi, başlarını sokabilecekleri düzgün bir evin hayalini kuruyor. Yetkililerden yardım bekleyen aile, kendilerine bir ev istiyor.

                Aile reisi Hasan İnan’ın (48) belli bir işi yok, yevmiyeye giderek ailesinin geçimini sürdürmeye çalışıyor. Anne Fatma İnan, çocuklarının bakımıyla uğraşıyor. 4 çocuktan ikisi okula gidiyor. Kıravga’daki Göksu İlköğretim Okulu’na giden 11 yaşındaki Elif 4. sınıfta, 9 yaşındaki Hüseyin 3. sınıfta okuyor. Diğer çocuklardan Nazife 4,5 yaşında, minik Medeni ise henüz 1 yaşında.

                Zor durumda olduklarını ve kendilerine ait bir evleri bulunmadığını belirten aile reisi Hasan İnan, “Eşim ve 4 çocuğumla birlikte burada yaşıyoruz. Yevmiye gidebilirsek gidiyoruz, gidemezsek bir gelirimiz yok. Kendimize ait bir evimiz yok. Çocuklarımızın ikisi okula gidiyor. Okula yakın olduğu için, derme çatma yaptığımız bu çatmada zor şartlar altında yaşıyoruz” dedi.

                Çevredeki yurttaşlardan ve Büyükşehir yasasından önce Belde Başkanı olan Göksu Belediye Başkanından arada yardımlar geldiğini söyleyen İnan; yeşilkartları bulunduğunu ve durumlarından yetkililerin haberdar olduğunu belirtti. Baba İnan şöyle konuştu: “Muhtara demiştim, Mersin’e dosya gitti. Buranın fotoğrafını falan çektiler. Onun da geleceği şüpheli. Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz görüştü bizle; ilk önce bir ev çaresine bakacağız, dedi. Ben Başkana, bir desteğin bir yardımın olursa dosyayı bir yokla, dedim ona. Tamam vereceğiz, dediler. Ondan sonra arayan falan olmadı.”

                Tek isteklerinin, başlarını sokabilecek düzgün bir ev olduğunu söyleyen Mustafa İnan, “Zor şartlarda yaşıyoruz, yetkililerden yardım bekliyoruz. Bizim tek isteğimiz, ev. Ev olduktan sonra, ben kendim çalışır olduktan sonra, geçinir gideriz” şeklinde konuştu.



1054 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın