Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam26
Toplam Ziyaret787797
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Kızkalesi İstanbul Miniatürk'te Yerini Alacak

Mersin'in en önemli simgesi ve Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızkalesi'nin minyatürü, İstanbul Haliç'te bulunan ve 128 tarihi eserin sergilendiği Miniatürk'te sergilenecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Miniatürk ile yapılan protokol sonucunda, Mersin'in en önemli tarihi eserlerinden biri olan Kızkalesi'nin minyatürü de yılda bir milyon ziyaretçisi olan Miniatürk'te sergilenecek.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kızkalesi'nin minyatürünün hazırlandığını, en kısa zamanda Miniatürk'te yerini alacağını bildirdi. Mersin'in, üzerinde binbir medeniyetin yaşadığı ve bu medeniyetlerin eserlerini barındırdığı tarihi bir hazine olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Bu eserlerin milyonlarca ziyaretçisi olan Miniatürk'te yer almayışı bizi üzüyordu. Göreve başlar başlamaz girişimlerde bulunduk, anlaşmalar sonucunda Kızkalemizi artık Miniatürk'e gelen tüm dünya insanları görecek ve tanıyacak. Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Kızkalesi tam 9 farklı dilde ziyaretçilere anlatılacak” dedi.
Miniatürk sayesinde Kızkalesi'nin bilinirliğinin ve ziyaret yoğunluğunun artacağına vurgu yapan Başkan Kocamaz, Mersin'in tarihine sahip çıkma ve tüm dünyaya tanıtma anlamında yaptıkları çalışmaların bunlarla sınırlı kalmayacağını belirtti. Hristiyanların ibadet yeri olan St. Paul Kuyusu, Alahan Manastırı ve Mamure Kalesi'nin de Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer aldığını dile getiren Kocamaz, bu tarihi eseri de dünyaya tanıtmak ve bu gibi tanıtıcı platformlarda yer almak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin'in görkemli sütunlarını oluşturan tarihi antik kent Soli Pompeiopolis kazılarına maddi destek verdiklerini anımsatan Kocamaz, “Mersin tarihinin güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla antik kentlerin bakımı ve tanıtımı için tüm çalışmalara destek veriyoruz. Silifke'deki Olba Antik Kent civarında bakım ve onarımı yapılacak ören yerlerini belirledik. Tarsus'taki Taşkuyu Mağarası'nın turizme daha iyi hizmet etmesi için de çevre ve yol çalışmalarını iyileştirdik. Kızkalesi'ne giden yolların asfaltlama çalışmalarını yaptık. Birçok yerden turistin geldiği, Eshab-ı Kehf'i çevre düzenlemesi ile hak ettiği değere kavuşturduk. Medreselerimizi bakım onarım çalışmaları ile yine tarihe kazandırdık” ifadelerini kullandı.



718 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın