Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam565
Toplam Ziyaret788336
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Vali Çakacak’tan Basından Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı Açıklaması

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, basının, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık anlayışı ile hareket etmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Vali Çakacak, 'basında sansürün kaldırılışının 107 yıldönümü ve 24 Temmuz Bayramı' dolayısıyla yaptığı açıklamada, halkın haber alma hakkını kullanması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları yüklenen basının, saydam ve katılımcı yönetim ilkesinin temel yapı taşı olarak demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarının başında geldiğini söyledi. Basının, toplumun geniş kesimlerini etkileyebilme ve yönlendirebilme gücü ile de gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edildiğine dikkat çeken Çakacak, "Bu nedenle basın-yayın kuruluşlarımızın görevlerini sansüre uğramadan, kısıtlanmadan, engellenmeden yerine getirebilmeleri bakımından sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilmektedir. Basın kuruluşlarımızın, özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık anlayışı ile hareket etmeleri hiç kuşkusuz büyük önem taşımaktadır" dedi.
Son yıllarda ülkemizde, medya alanında gerçekleşen teknolojik gelişmelerin yanı sıra, yayıncılık alanında da birçok yenilik yaşandığına dikkat çeken Çakacak, "Yazılı ve görsel medya çeşitlilik kazanmış, özellikle sosyal medya gibi yeni bir ağın ortaya çıkışıyla birlikte hayatımızın her alanını her an etkiler duruma gelmiştir. Devletimiz, hak ve özgürlüklerin önünü açmayı ilke edinerek, basın özgürlüğünün teminatı olan ifade özgürlüğünün üzerindeki engelleri bugüne kadar tek tek kaldırmaya yönelik çalışmalar yapmıştır. Bugün medya sektörü ve çalışanları çağdaş devletler seviyesinde sahip oldukları hak ve özgürlükler ile görevlerini her hangi bir baskı ve müdahaleye maruz kalmadan icra edebilmektedirler. İlimizde görev yapan basın mensuplarının gösterdikleri mesleki duyarlılığın ve yaptıkları çalışmaların ilimizin tanıtımına ve sosyo-kültürel gelişimine büyük katkı sağladığına inanıyorum. Mersin Valiliği olarak ilimize değer katan her türlü çalışmada basın mensuplarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.



635 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın