Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam544
Toplam Ziyaret786279
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SÜRÜCÜLERE HEDİYELİ ZEYTİNYAĞI TANITIMI

İlçemizde “Emniyet Kemeri Sizi Koltuğa Değil, Hayata Bağlar” Projesi kapsamında Trafik Kurallarına Uyan Sürücülere Zeytinyağı Hediye Edildi.
İlçemizde“Emniyet Kemeri Sizi Koltuğa Değil, Hayata Bağlar” projesi kapsamında, trafik kurallarına uyan ve emniyet kemeri takan sürücülere,İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, denetim yapan trafik polisleri ve projeye destek veren kurum ve kuruluş yetkilileri tarafından, 300 sürücüye 300 adet Mut zeytinyağı hediye edildi.
Aydoğanlar Zeytinyağı firması işbirliğiyle yapılan “Emniyet kemeri sizi koltuğa değil, hayata bağlar” Projesi kapsamında yapılan trafik denetimine, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdür yardımcısı Mesut Baysaloğlu, Mut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Levent Abaş, Kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı.
Proje kapsamında Mut Karaman karayolu üzerinden tatil beldelerine seyahat etmekte olan sürücülerden, emniyet kemeri takan ve emniyet kemeri kullanmaya söz verenlere Mut zeytinyağı hediye edildi.
Projeyle ilgili bilgi veren Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının çok yüksek olduğu Türkiye'de, bu sorunun çözümü yönünde uygulamaya konulan bir projedir. Proje kapsamında yapılan uygulama ve denetimlerde emniyet kemerinin önemini bir kez daha sürücülere anlatıyoruz” dedi.
Amaçlarının ölümlü ve yaralanmalı trafik kaza sayısını azaltmak, emniyet kemeri kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Akyüz, “Özellikle ölümlü kazalarda emniyet kemerinin büyük oranda hayata bağladığını açık ve net bir şekilde gözlemliyoruz. Bu projeyle trafik kurallarına uyulması gerektiğini anlatabilmeyi ve emniyet kemeri takma bilincini aşılamayı hedefledik. Projemiz Mut Kaymakamlığı, Mut Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mut Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Aydoğanlar Zeytinyağı firması işbirliğiyle gerçekleştirildi. Bu proje aynı zamanda özel sektördeki bir firmanın katkısı ile devlet halk işbirliğiyle hayata geçirilen örnek bir proje olmuştur” dedi.
TADI VE AROMASIYLA MUT ZEYTİNYAĞININ AYRI BİR YERİ VAR
Emniyet kemeri takmanın ve trafik kurallarına uymanın önemini bir kez daha sürücülere hatırlatırken aynı zamanda Mut'un bir değeri olan Mut zeytinyağını da tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Akyüz, “Mut ilçesinden % 0,8 olan dünya standardından çok daha düşük düzeyde %0,4 asit içeren sızma zeytinyağı üretilebildiği hususları dikkate alındığında, Mut'un sahip olduğu bu değer ile Türkiye'nin en önemli zeytin ve zeytinyağı merkezi olma potansiyelini taşıdığı görülmektedir. Mut'ta zeytinin elle hasat edildiği, zirai ilaç kullanımının yok denecek düzeyde olduğu, organik zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda firmaların ve tüketicilerin ilgi odağı haline geldiği görülmektedir. Tadı ve aroması ile Mut zeytinyağının sektörde özel bir yeri vardır. Sağlıklı yaşam için yurttaşlara zeytinyağı tüketimini, sürücülere de emniyet kemeri takmalarını öneriyoruz. Projeye destek verenlere de teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Güzel bir proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ise, ilçedeki diğer zeytinyağı üreticilerine ve ilçeye has ürünler üreten firmalara da çağrıda bulunarak, “herkesten bu duyarlılığı bekliyoruz. Gönüllü vatandaşlar çıkması durumunda Belediye ve Kaymakamlık olarak öncülük yaparak ilçemizin ürünlerini tanıtmaya fırsat yakalarız, diye düşünüyorum. İnsanlarımızdan bu duyarlılığı bekliyoruz. İstekliler çoğalırsa biz her zaman hazırız, her ay düzenli olarak bunu yapabiliriz” şeklinde konuştu.
MUT'TA 9 EKİM'DE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ŞENLİĞİ YAPILACAK MÜJDESİ
Öte yandan ilçemizin, Ekim ayı içerisinde yapılması planlanan Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği'ne hazırlanıyor olmasının müjdesi veren Kaymakam Mehmet Ali Akyüz ve Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Ekim ayı içerisinde Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği yapılması planlanan şenliğin tarihinin 9 Ekim olarak netleştiğini, şenlik için hazırlıkların sürdüğünü bildirdiler.



780 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın