Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam591
Toplam Ziyaret786326
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

Otogar Krizini Bakanlığın Cevabı Çözecek

Mersin'de bir türlü çözülemeyen yeni otogarda yaşanan kriz, tarafların Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile bir araya gelmesiyle bir kez daha masaya yatırıldı. Başkan Kocamaz, sorunun çözümü için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan görüş istediklerini belirtti.
Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı ve Otogar İşletmecisi Halit Şimşek, otogar esnafından Sinan Koç ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'ı yurt dışı gezisi dönüşünde ziyaret ederek, otogarın geleceği ile ilgili nasıl bir çözüm üretileceğine yönelik bilgi aldılar. Çukurova Kalkınma Ajansı toplantısı sonrasında Hilton Oteli'nde gerçekleşen görüşmeye, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ve Baki Şimşek de katıldı.
Görüşmede, Başkan Kocamaz'a sıkıntılarını aktaran Şimşek ve Avcı, kendi geleceklerinin ne olacağını, halen bir çözüm üretilememiş olmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin konuyla ilgili bir karar alamamış olmasının kendilerini daha da sıkıntıya soktuğunu belirten Şimşek ve Avcı, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nün ruhsat konusunda kendilerini sıkıştırdığını, henüz yüklenici firma Şimşek Grubu'yla sözleşme yapamadıkları için ruhsat başvurusunu gerçekleştiremediklerini de dile getirdiler. Bugünkü sıkıntılardan kurtulabilmek ve çözüm üretebilmek için sadece Büyükşehir Belediye yönetiminin değil, Mersin'de huzur isteyen tüm Mersin sevdalılarının da bu sorunun çözülmesi noktasında çaba göstermelerini beklediklerini kaydeden heyet, bu işin siyasete malzeme yapılmaya, siyaset adına kullanılmaya çalışılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler.
Kocamaz da Büyükşehir Belediye Meclisi'nde muhalefet partilerinin konuyu reddetmesi sonucu, sorunun çözümü için süreci tüm detaylarıyla Bakanlığa aktararak görüş istediklerini, Bakanlığın da süreçle ilgili talebin bazı raporlarla desteklenmesiyle yapılacak değerlendirme sonucunda ancak olumlu ya da olumsuz bir cevap verebileceğini ilettiklerini otogar yöneticilerine aktardı. Bakanlığın aslında bu işin Meclis'te komisyon marifetiyle çözülmesi gerektiğini şifahi olarak ilettiğini anlatan Kocamaz, olayın Meclis'te muhalefet partilerinin engellemesi sonucu çözülememesinden Büyükşehir Belediye yönetimi olarak ciddi rahatsızlık duyduklarını söyledi.
Mersin halkının bu belirsizliğin giderilmesi konusundaki taleplerinin de mutlaka bir çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydeden Başkan Kocamaz, Bakanlığın süreçle ilgili raporlarının tamamlanması sonucunda olumlu bir netice alınmasını ümit ettiklerini belirterek, konunun çözümü için milletvekilleri ile hatırlı dostların devreye girerek, Mersin'in kaosa sürüklenmemesi için gayret gösterdiklerini de dile getirdi. Başkan Kocamaz, şu an için gelecek cevabı beklediklerini ancak çözüme yönelik çabalarını da sürdürdüklerini sözlerine ekledi.



448 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın