Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam211
Toplam Ziyaret772150
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TALASEMİ MERKEZİ HİZMETE GİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Talasemi ile Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde incelemelerde bulundu.
Yakın bir zamanda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanan İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki Talasemi ile Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde Çukurova bölgesinde yaygın olarak görülen ve kalıtsal bir hastalık olan talasemi hastalığı ile ilgili çalışmalar yapılacak.
383m²'lik alan üzerine kurulan merkezde, toplum eğitimi ve bilinçlendirme, taşıyıcıların saptanması, genetik danışmanlık ve doğum öncesi tanı yöntemleri konusunda vatandaşlara hizmet verilecek.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacak olan Talasemi Merkezi'ne gelecek çiftlere, psikolojik danışmanlık sağlayabilmek için merkezin Evlilik Öncesi ve Psikolojik Danışmanlık birimi de destek verecek.
Bilinçli nesiller yetiştirerek geleceğe yönelik sağlıklı bir toplum yapılandırılması amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, açılacak olan bu merkezde, toplumun temeli olan ailelere, çocuklara ve gençlere hizmet sunacak.



435 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın