Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam100
Toplam Ziyaret771611
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

3-4 EKİM DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Sağlık, kaliteli yaşamın olmazsa olmaz koşulu olarak kabul edildiğine göre, teknolojik gelişmelerle günlük aktivite yoğunluğunu azaltmak her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede HAREKETSİZ bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir.
Bakanlığımızca gerçekleştirilen “Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması” yayımlanmamış rapor sonuçlarınarına göre ülkemizde bireylerin %71.9'unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. 6-11 yaş grubu çocuklarımızın % 58.4'ü düzenli (günde 30 dakika veya daha fazla süre ile) olarak egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda TV, bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma için hareketsiz geçirilen ortalama süre günde 6 saattir. Bununla birlikte ülkemizde obezite, diyabet ve kalp damar hastalıklarında da artış bulunmaktadır.
Düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanısıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı açıkça bilinmektedir.
Bu nedenle yetişkinlerin haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir.
Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır.
İlçemizde de 3-4 Ekim "Dünya Yürüyüş Günü" etkinlikleri çerçevesinde Mut Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri ile halkımızın da katılımıyla Çınaraltı Parkından başlayarak yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir.



402 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın