Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam279
Toplam Ziyaret780587
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TÜRKİYE DÖRT GÖZLE 1 KASIM’I BEKLİYOR

Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile ilçemizin sektörel değerlendirmesini kapsayan bir röportaj yaptık. Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri seçim sürecinin ekonomiye olumsuz yansıdığını, ilçeyi tanıtıcı faaliyetlerde ise özverili bir şekilde çalışma yaptıklarını kaydetti.

Mut'tan Haber: Mut Ticaret ve Sanayi Odası 7 Haziran seçimleri sonrasında hükümetin kurulamamasının getirdiği ekonomik bir olumsuzluk tespit etti mi, etti ise ilçemize yansıyan gelişmeler nelerdir?
MTSO: 7 Haziran genel seçimleri sonucunda hükümetin kurulamamasının olumsuz etkileri olmuştur. Yatırım ve istihdamlar ile birlikte dışarıya ihracat durmuştur. Süt fiyatları düştü, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların besin maddesi olan yemlerin fiyatında artış oldu. Hükümetin kurulamaması ve piyasalarda yaşanan dalgalanmadan dolayı insanlarımızda tedirginlik hat safhaya yükseldi. Herkes dört gözle 1 Kasım'ı beklemekte.
Mut'tan Haber: İlçemizin ana ürünü olan Kayısı ve zeytinden ne kadar gelir elde edilmiştir/edilecektir ve bu gelirlerden döviz olarak bir rakam belirlenebildi mi? Dolayısıyla ihracat ne durumda?
MTSO: İlçemiz geneline baktığımız zaman ilçe halkının %80'i tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamaktadır. İlçede yetiştirilen kayısı ve zeytinden tahminen elde edilecek gelir miktarı bu yıl toplamda yedi yüz milyon Türk Lirası gelir elde edilecektir. Net ihracat rakamlarını zeytin sezonu sonrasında değerlendirmek daha doğru olur.
Mut'tan Haber: Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilçemizi ve ürünlerimizi tanıtıcı ne gibi çalışmalar yaptınız ve diğer faaliyetleriniz nelerdir?
MTSO: İlçemizde yetişen erik, kayısı, zeytin, zeytinyağı ve diğer tarım ürünlerinin tanıtımının yapılması noktasında gerek ülke içerisinde gerekse uluslararası alanda ilçe tanıtımına yönelik ciddi manada çalışmalar yapıyoruz.
TOBB Genel kurulunda 81 ilin ve borsa temsilciliklerine Mut Zeytin, zeytinyağı ve Mut Yöresel ürünlerin tanıtım ve tadımı yaptırıldı.
Mersin tanıtım günleri, İstanbul Feshane'de düzenlenen Mersin günleri, İzmir uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı, Antalya Yöresel Ürünler Fuarı, Anamur Tarım Fuarı, Gaziantep Mobilya Fuarlarında stant açılıp gıda ürünlerinin tadım ve ikramı yapıldı.
Ulusal yayın kanallarıyla görüşmeler yapılıp ilçemizde yetişen ürünlerin tanıtımının yapıldığı reklam filmi çekilerek 7 ayrı televizyon kanalında yayınlanması sağlandı.
365 oda ve borsaya kayısı erik tadımı ve tanıtımı yaptırıldı.
Odalar birliği genel kurulunda Türkiye'deki bütün Büyükelçiliklere “Mut Zeytinyağı” ulaştırılarak ilçede yetiştirilen ürünlerin daha fazla kişiye ulaştırılması sağlandı.
Ramazan Ayı içerisinde 1000 kişiye gıda yardımı, Eğitim-Öğretim döneminde 1000 öğrenciye eğitim yardımı yapıldı.
Silifke ve Karaman Ticaret Odalarıyla “Kardeş Oda” protokolü imzalandı.
İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Mut Belediyesi ve Mut Kaymakamlığı ile birlikte çalışmalar devam etmektedir.
Mut'tan Haber: Ticaret ve Sanayi Odası olarak ne gibi kurslar düzenlendi, düzenlenen kurslara katılım durumu nedir?
MTSO: Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirli dönemlerde düzenli olarak kurslar açılıp eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Düzenlenen kurslar ilgi oldukça yoğun olup eğitimleri tamamlayan kursiyerlere günlük hayatta katkı sağlayacak sertifikalar ve eğitim programları konusunda destek verilmektedir. Oda bünyesinde açılan kurslar içerisinde; Hijyen Eğitimi, Satış Elemanı Kursu, Girişimcilik Kursu, İlk Yardımcı Sertifikası almaları yönünde destek olup yardımcı olunmuştur.
İlçemiz adına yapmış oldukları çalışmalar ve gazetemizin yöneltmiş olduğu sorulara içtenlikle yanıt verdikleri için Mut Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin SEZER'e, Yönetim Kurulu Başkanı M. Gürsel AYDIN'a, Yönetim Kurulu Üyeleri Hamza DOĞAN (Başkan Yardımcısı), Mustafa KUMRU (Başkan Yardımcısı), Ahmet ÖZKAN (Sayman Üye) ve Hüseyin Kaçar'a (Üye) teşekkür ediyoruz.



508 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın