Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam276
Toplam Ziyaret772215
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

JANDARMADAN PKK-KCK OPERASYONU

Erdemli ilçesinde PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan şahıslara yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. 3 zanlı ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Erdemli ilçesindeki Kayacı Vadisi mesire alanında, PKK/KCK terör örgütü propagandası yapan şahıslara yönelik Mersin İl Jandarma Komutanlığı ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi.
Mersin il merkezinde bulunan Hal, Gündoğdu, Güneş, Şevket Sümer ve Selçuklar Mahalleleri'nde ikamet eden ve terör örgütünün YDG-H gençlik yapılanması içerisinde yer alan ve güvenlik güçlerine yönelik sivil itaatsizlik türü eylem hazırlığında oldukları tespit edilen V.A, Z.Y, S.B, Z.D, M.A.F, Ö.K ve S.Y. isimli 7 şahsın evlerine sabaha karşı operasyon düzenlendi. Operasyonda şahıslara ait 2 adet cep telefonu, 2 adet sim kart 1 adet SD hafıza kartı ele geçirildi. Operasyon öncesinde daha önceki eylemlerinden dolayı yakalama kararı olan 4 şüpheli yapılan aramada evlerinde bulunamadı.
Olayla ilgilisi bulunan YDG-H mensubu Z.Y., S.B. ve S.Y. Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile gözaltına alındı. İfadeleri alınan zanlılar Erdemli Adliyesi'ne sevk edildi. Firari konumda olan diğer şahısların ise yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü öğrenildi.



711 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın