Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam200
Toplam Ziyaret780957
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KOCAMAZ, “MUT'UN GELECEĞİNE YATIRIM YAPIYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mut'ta Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin toplu açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ve Ali Öz, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mut Jandarma Komutanı, MHP Mersin milletvekilleri adayları, köy muhtarları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, açılışta yapığı konuşmada Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini ve Ankara'da sivil halka yönelik yapılan kanlı terörist saldırıları kınadığını ifade ederek, “Saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Yüce Allah'tan duamız o ki, ülkemizin huzurunu ve birliğini bozan bu olaylar bir daha yaşanmasın” dedi.
30 Mart seçimlerinde Mut'un eksikliklerini tamamlamak ve yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir kent sözünü verdiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Sizlerin iradesi ile bu göreve layık görüldük. Bugün burada tekrar sizlerle birlikte bu programı gerçekleştirebiliyorsak, bu yaptığımız hizmetleri yerine getirmenin huzuru ve rahatlığındandır” şeklinde konuştu.
Mut'un derin bir tarihe sahip olduğunu, pek çok medeniyete ev sahipliği yaparak farklı dinlere kucak açan bir hoşgörü merkezi olduğunu söyleyen ve Mut'un daha fazla çalışmayı ve daha iyi hizmetleri hak ettiğinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Bildiğiniz gibi yolların erişilebilir olması bir kentin gelişmişlik düzeyini gösterir. Mut yolları, pek çok önemli kente ve ilçeye ulaşmak için kullanılan önemli bir kara bağlantısıdır. Bu anlamda Mut yollarını daha güvenli ve konforlu hale getirebilmek için yol çalışmalarımıza ağırlık verdik. Öncelikle işe, yol güvenliği olmayan, standart dışı yollara asfalt kaplama ve yol bakım onarımı yaparak başladık. Mut ilçemize toplamda 838.54 ton sıcak asfalt döktük” dedi.
Asfalt hizmetlerinin yanı sıra şebeke ve kanalizasyon çalışmalarının ve atık su tesis çalışmalarına da devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kocamaz, Mut'ta toplamda 42.875 m. şebeke hattının tamamlandığını belirtti.

MUT ATIKSU ARITMA TESİSİ BİR AY İÇERİSİNDE HİZMETE GİRECEK

Mut ilçesi için önemli olan birçok çalışmayı en kısa zamanda hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Kocamaz, “Mut Atıksu Arıtma Tesisi yapımı kapsamında, 57.000 kişi kapasiteli atıksu arıtma tesisi için bu güne kadar toplam 8.300.000 TL harcama yaptık. Tesiste şu an deneme işletmesi yapılmakta olup tesisimiz 15-20 gün içerisinde hizmete açılacaktır. Meydan Mahallesi Kanalizasyon İşi sözleşmesini de 3 Ekim 2015 tarihinde 247.963 TL bedel üzerinden imzaladık. İşin 90 gün içinde bitirilmesi planlanmaktadır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilere destek olduklarını ve desteklerinin devam edeceğine de değinen Başkan Kocamaz, Mut'ta 41 bin metre sulama borusu dağıttıklarını ve 15 bin 480 metre sulama borusunun da ihale sürecinin devam ettiğini ifade etti.
Mersin'in Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Başkan Kocamaz, “Mersin, günden güne büyüyen, büyüdükçe gelişen bir kent. Bu anlamda Mut'a yapacağımız her yatırım Mersin'in gelişimine yapılan yatırımdır, aynı şekilde Mersin'e yapılan her yatırım Mut'un geleceğine yapılan yatırımdır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından toplu açılış kurdelesi dualar eşliğin de kesildi.



566 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın